Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΓΙΑΣΕισαγωγή

Ίσως να μην υπάρχουν άλλες λέξεις που να χρησιμοποιήθηκαν με τόσο άστοχο και ανεύθυνο τρόπο, όσο οι λέξεις <<πιθανότητα>> και <<σύμπτωση>>. Γιατί σ’αυτές καταφεύγουν οι επιστήμονες, όταν προσπαθούν να εκφράσουν απρόσμενα και ανεξήγητα φαινόμενα. Για πολλά χρόνια θεωρούσαν σύμπτωση το γεγονός πως το σχήμα των ανατολικών ακτών της Βόρειας και Νότιας Αμερικής <<εφαρμόζει>> απόλυτα με το σχήμα των δυτικών ακτών της Ευρώπης και της Αφρικής. Οι τρεις αυτοί ήπειροι ήταν ενωμένες και χώρισαν πριν 1.000.000 χρόνια.
Ήταν σύμπτωση πως οι λαοί της αρχαιότητας και από τις δύο μεριές του Ατλαντικού, έθαψαν τους βασιλιάδες τους μέσα σε τεράστιες πυραμίδες,χωρίς να αναγνωρίζεται η πιθανότητα επικοινωνίας ανάμεσα τους; Έτσι πίστευαν οι ‘ειδικοί’, ώσπου ο Θωρ Χαυερνταλ, πάνω σε ένα πρωτόγονο ιστιοφόρο, ταξίδεψε από την Αίγυπτο μέχρι τα νησιά της Καραϊβικής και απέδειξε πως η πιθανότητα ήταν γεγονός.
Θύελλες πάνω στην επιφάνεια του Ηλίου θα μπορούσαν να επηρεάσουν ραδιοφωνικές εκπομπές στη γη από απόσταση 149.668.710 χλμ; <<Σύμπτωση>>, απάντησαν οι επιστήμονες, μέχρι που οι τεχνητοί δορυφόροι ανακάλυψαν τον ηλιακό άνεμο και απέδειξαν το λάθος τους.
Ο Φρέντ Χόυλ έγραψε στο έργο του : Τα σύνορα της Αστρονομίας πως ΄΄η πιθανότητα είναι μια έννοια ξεπερασμένη΄΄ και έιχε απόλυτα δίκιο. Πρέπει να στρέψουμε τις προσπάθειες μας προς την εξήγηση των φαινομένων και όχι να τα αγνοούμε θεληματικά. Η πιθανότητα και η σύμπτωση είναι δικαιολογίες για την διανοητική μας νωθρότητα.


Κεφάλαιο 1ο

 Ανάμεσα στους μυστηριώδης λαούς της γης, οι Μάγιας της Κεντρικής Αμερικής, αποτελούν ένα φαινόμενο μοναδικό. Ανακαλύφθηκαν και ΄΄χάθηκαν΄΄ πάλι για αιώνες. Ο πρώτος Ευρωπαίος που τους μελέτησε και τους περιέγραψε το 1566, ήταν ο Ντιέγκο ντε Λάντα, ο πρώτος Ισπανός επίσκοπος του Γιουκατάν. Μετά εξαφανίστηκαν για 3 ολόκληρους αιώνες. κατά τη διάρκεια του 17ου και του 18ου αιώνα, οι Μάγιας ξεχάστηκαν και οι μεγάλες πόλεις τους πνίγηκαν μέσα στην άγρια βλάστηση της ζούγκλας. Μόλις το 1841, ξαναέγινε λόγος γι’αυτούς σε μια καταπληκτική μελέτη που δημοσίευε ένας νεαρός Αμερικάνος διπλωμάτης, ο Τζών Στέφενς, με τον τίτλο: Επεισόδια από ένα ταξίδι στην Κεντρική Αμερική, Τσίαπας και Γιουκατάν.
Οι επιστήμονες παραδέχονται την αντικειμενικότητα του έργου του Στέφενς και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν της πληροφορίες του.
Εντύπωση κάνει,πως οι αρχαιολόγοι αγνοούν ακόμα ένα μεγάλο μέρος από τις ανακαλύψεις του Στέφενς. Για παράδειγμα περιγράφει κάπου στην έρευνα του ένα αντικείμενο,που θυμίζει μια σύγχρονη τηλεόραση.
Σε ένα μικρό λόφο,λέει ο Στέφενς, που δέσποζε πάνω από την πόλη των Μάγιας, υπήρχε ένα μικρό κυκλικό κτίριο, με ύψος περίπου 2 μέτρα. Όταν ο Αμερικάνος διπλωμάτης μπήκε στο κτίριο αυτό, ανακάλυψε ένα βάθρο κατασκευασμένο από κάποιο αστραφτερό υλικό που έμοιαζε με γυαλί αλλά δεν μπόρεσε να διαπίστωση τη φύση του. Μέσα σε αυτό το δωμάτιο συνεδρίαζαν οι δικαστές των Μάγιας. Όταν έβγαζαν μια απόφαση, ζητούσαν την έγκριση της θεότητας που παρουσιαζόταν στην επιφάνεια ΄΄ενός μαύρου αστραφτερού βάθρου΄΄.
Ένας κοινός άνθρωπος του 1841 δεν μπόρεσε να περιγράψει με σαφέστερο τρόπο μια σύγχρονη συσκευή τηλεόρασης.Όμως όπως θα δούμε παρακάτω η τηλεόραση των μάγιας είναι κάτι διαφορετικό από την σημερινή τηλεόραση που ξέρουμε.


Ο Στέφενς ανέφερε ομοιότητες ανάμεσα στην αρχιτεκτονική των Μάγιας και την Αρχιτεκτονική της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Τις ομοιότητες αυτές οι επιστήμονες τις χαρακτηρίζουν και πάλι (επίτηδες?)συμπτώσεις.
Αρχιτεκτονικά στολίδια πάνω στους τοίχους των ερειπίων των Μάγιας μοιάζουν καταπληκτικά, με τον Ελληνικό ισόπλευρο σταυρό.Και εδώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για σύμπτωση αλλά ο Στέφενς και οι σύντροφοι του, παρατήρησαν ένα τεράστιο διακοσμητικό κατασκεύασμα από μαρμαρόσκονη, που τους εντυπωσίασε για την καταπληκτική ομοιότητα του σχεδίου τους με τις φτερωτές σφαίρες των ναών τους οι Αιγύπτιοι.
Και δεν είναι μόνο στην Αρχιτεκτονική που υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους Αιγυπτίους και στους Μάγιας. Το ίδιο συμβαίνει και στην γλυπτική. Τα γλυπτά των Μάγιας εντυπωσίασαν τον Στέφενς για την ομοιότητα που παρουσιάζουν προς τα αιγυπτιακά αγάλματα.
Αλλά οι επιστήμονες αμφιβάλλουν και θεωρούν συμπτώσεις τις καλλιτεχνικές ομοιότητες ανάμεσα στους Μάγιας και στους Έλληνες, στους Σουμέριους, στους Βαβυλώνιους, στους Κινέζους, στους Αφρικανούς, στους Κέλτες.
Αρνούνται να εξηγήσουν τις παραδόσεις των μάγιας για τη Μού.

Δεν μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι ο Στέφενς περιγράφει μια τηλεόραση το 1841!

Κεφάλαιο 2ο 

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΑΓΙΑΣ

Ποιοι είναι οι μάγιας; Η καλύτερα, τι είναι οι Μάγιας;
Τα χαρακτηριστικά των Μάγιας είναι μοναδικά. Οι θεοί των Μάγιας δεν μοιάζουν με κανέναν άλλο θεό και δεν έχουν καμία σχέση με της θεότητες των Αζτέκων, των Τολτέκων και των Ίνκας. Οι θεοί των άλλων λαών της Κεντρικής Αμερικής διψούν για αίμα και λατρεύουν τον πόλεμο, με άλλα λόγια αντικαθρεφτίζουν τις αντιλήψεις των πιστών τους.
Όμως παρόλο ότι οι γείτονες των Μάγιας ήταν άγριοι και φιλοπόλεμοι, τα τείχη τους δεν έχουν ίχνη από μεγάλες μάχες και πολιορκίες, ούτε στα ερείπια των πολεών τους βρέθηκαν όπλα. Πώς όμως προστάτευαν τον εαυτό τους;
Τα κείμενα των Μάγιας αντί να μας φωτίζουν μα μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν σήμερα 2 εκατομμύρια Μάγιας που ζουν στην Κεντρική Αμερική. Οι γλώσσα που μιλάνε υπάρχει σε χιλιάδες επιγραφές αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα της προσπάθειας αποκρυπτογράφησης της γλώσσας τους για να μάθουμε τα μυστικά τους.
Οι ΄΄ ειδικοί΄΄ δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πως οι Μάγιας, που ζούσαν χαμένοι στα βάθη της τροπικής ζούγκλας κατάφεραν να μεταφέρουν μεγάλες πέτρες (που ζύγιζαν από 20 τόννους και άνω), χωρίς να έχουν δρόμους ή ισχυρά μεταφορικά μέσα. Πως έχτισαν ένα μεγάλο πλήθος πέτρινων ναών και πυραμίδων παρόλο που δεν υπήρχε καθόλου πέτρα στην περιοχή του;
Ένα άλλο μυστήριο, είναι ότι οι Μάγιας αρνήθηκαν να πολεμήσουν ενάντια στους Ισπανούς κατακτητές, ενώ οι Αζτέκοι και οι Ίνκας που αντιστάθηκαν , νικήθηκαν και καταστράφηκαν. Τι έκανε λοιπόν,τους Ισπανούς κατακτητές να αποφύγουν μια σύγκρουση με τους Μάγιας; Πως κατάφεραν οι Μάγιας, κρυμμένοι μέσα στη ζούγκλα να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της ιστορίας για 3 ολόκληρους αιώνες;


Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η γνωστότερη θεωρία για την καταγωγή των Ινδιάνων της Αμερικής, υποστηρίζει πως οι άνθρωποι αυτοί είναι Μογγόλοι, που μετανάστευσαν μαζικά εδώ και 25.000 χρόνια. Η θεωρία αυτή δεν συμφωνεί με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες θεωρίες που υποστηρίζουν 1002 πράγματα αλλά δεν θα το αναλύσω αυτή τη στιγμή.
Το αίνιγμα της καταγωγής των Μάγιας γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό,απο το γεγονός ότι πως ο πολιτισμός τους ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο πολιτιστικό επίπεδο των άλλων αρχαίων λαών του πλανήτη μας.Από που όμως προέρχονται οι Μάγιας;

Μοιάζουν σαν να μην ακολουθούν το κοινό εξελικτικό ρυθμό της Γης. Οι ερευνητές του διαστήματος έχουν αποδείξει πως σε κανέναν από τους πλανήτες του ηλιακού μας συτήματος, δεν υπάρχει εξελιγμένος πολιτισμός.άλλα αυτό συναίβεναι πάντοτε;Μήπως υπήρξε ζωη και πολιτισμός στον μυστηριώδη πλανήτη Χ (Nibiru),που η ύπαρξη του αποδείχθηκε για πρώτη φορά με έναν παράξενο μαθηματικό νόμο;


Το νόμο αυτό τον ανακάλυψε ο Γερμανός Αστρονόμος Μπόντε.
Το 1976 που ο Μπόντε διατύπωσε το νόμο του,ήταν γνωστοί μόνο 6 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος,(ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γή, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος). Το 1871 ο Γάλλος Αστρονόμος σέρ Ουίλιαμ Χέρσελ ανακάλυψε έναν ακόμη πλανήτη τον Ουρανό. Υπολόγισε την απόσταση του από τον Ήλιο και απέδειξε πως ο νόμος του Μπόντε ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα,απόλυτα στις αληθινές διαπλνατικές αποστάσεις.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον πλέον διάσημο νόμο του Μπόντε,όλοι οι Αστρονόμοι άρχισαν να ψάχνουν τον Πλανήτη Χ ανάμεσα στον Άρη και στον Δία.Αντί όμως να ανακαλύψουν τον πλανήτη χ ανακάλυψαν μια ζώνη από αμέτρητα αστρικά σωματίδια που την ονόμασαν :Αστεροειδή

Τι είναι όμως ο Αστεροειδής και πως σχηματίστηκε;
Πολλοί αστρονόμοι πιστεύουν πως ο Αστεροειδής είναι τα υπολείμματα ενός πλανήτη που υπήρχε κάποτε ανάμεσα στον Άρη και στον Δία.

Εαν ήταν ο πλανήτης Χ για πιο λόγο διαλύθηκε;
Ένας αστρονόμος,απέδειξε πως ούτε μια πυρηνική έκρηξη δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή....εκτός αν προκλήθηκε στον ίδιο τον πυρήνα του πλανήτη! Μια τέτοια καταστροφή δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί σαν ένα φυσικό γεωλογικό φαινόμενο, όπως η έκρηξη ενός ηφαιστείου ή την εκδήλωση ενος σεισμού. Έτσι μας μένει μόνο η πιθανότητα της τεχνητής έκρηξης, άσχετα αν προκλήθηκε από ατύχημα ή σκοπιμότητα.

Τα κείμενα των Μάγιας,μας αναφέρουν μια τέτοια έκρηξη. Παρόλο ότι πολλοί απο τους αρχαίους λαούς προκαλούν την κατάπληξη των επιστημόνων με τις αστρονομικές γνώσεις τους, η ανάμνηση της έκρηξης του Πλανήτη Χ δεν σημειώνεται ούτε στην Κινέζικη,ούτε στην Αιγυπτιακή , ούτε στην βαβυλωνιακή, ούτε στην σουμεριακή κειμενογραφία. Μελετώντας όμως την περίπτωση των Μάγιας, βρίσκουμε πως ο λαός αυτός ασχολείται με αριθμούς που εκφράζουν δεκάδες χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Μια από τις επιγραφές των Μάγιας, που δεν αποκρυπτογραφήθηκε ακόμα στο σύνολο της, αναφέρει γεγονότα που συνέβησαν πριν 400.000.000 χρόνια. Και φαίνεται πως οι Μάγιας γνώριζαν την καταστροφή του πλανήτη Χ, γιατί αυτή η έκρηξη είχε άμεση επίδραση στις κλιματολογικές συνθήκες της Γής.Ποια ήταν η αντίδραση των Μάγιας, αυτών των ξένων σε ξένη χώρα, όταν είδαν τον πλανήτη Χ, πιθανότατα την πρώτη τους βάση και κέντρο επαφής με το δικό τους ηλιακό σύστημα να διασπάται σε αμέτρητα αστρικά σωματίδια; Ποίο ήταν το λάθος τους; Ποιές άγνωστες δυνάμεις απελευθερώθηκαν;

Η έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα, στην Ινδονησία εκτιμήθηκε 26 φορές ισχυρότερη από τη μεγαλύτερη υδρογονοβόμβα έχει κατασκευαστεί μέχρι το 1989 και στην πραγματικότητα η ισχύ της δεν ξεπέρασε ούτε το 1/5 της δύναμης που απελευθερώθηκε απο την έκρηξη της Σαντορίνης το 1470 π.χ.
Τι ισχύ είχε η έκρηξη που διέλυσε τον πλανήτη Χ;

Υπάρχουν θρύλοι που μιλούν για συνταγές και τύπους κατασκευής εκρηκτικών υλών των Μάγιας,τύποι που είναι κρυμμένοι στο εσωτερικό αγαλμάτων φτιαγμένων από νεοφρίτη. Τα αγάλματα αυτά βρίσκονται χαμένα μέσα στην τροπική ζούγκλα. Πριν το 2ο Π.Π (Παγκόσμιο Πόλεμο), οι θρύλοι αυτοί έμοιαζαν δημιουργήματα της λαϊκής φαντασίας και είχαν χαρακτηριστεί <<απίθανοι>>.

Σήμερα,οι επιστήμονες μοιάζουν να αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι σε αυτά τα φανταστικά παραμύθια, Οι γεωλόγοι και οι φυσικοί μελετούν κάθε μετεωρίτη που πέφτει στη Γή. Οι μετεωρίτες δεν είναι τίποτε άλλο από κομμάτια του Πλανήτη Χ, που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα μας σαν ΄΄διάττοντες αστέρες΄΄. Πολλοί από τους μετεωρίτες περιέχουν μια σημαντική ποσότητα απο τιτάνιο, ένα στοιχειό πολύ πιο σκληρό από το ατσάλι και με μισό βάρος απο αυτό. Τιτάνιο βρέθηκε και στη Σελήνη καθώς και στα βουνά της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής

Σύμπτωση;

Μέταλλα σαν το σίδερο ,το νικέλιο και το τιτάνιο είναι τόσο σπάνιο στο διάστημα ΄ώστε αποτελούν πραγματική πρόκληση για διαστημικούς ταξιδιώτες απο ηλιακά συστήματα που απέχουν εκατοντάδες έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Μήπως, πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια ήρθαν οι Μάγιας στο ηλιακό μας σύστημα και σε συνέχεια στη Γή μας,αναζητώντας σπάνια μεταλλεύματα;
Μήπως τα ορυκτά αποθέματα του πλανήτη μας τους συγκινούν ακόμα έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μια νέα επίσκεψη;

Είναι σύμπτωση πως οι εγκαταστάσεις των μάγιας γειτονεύουν πάντοτε με πλούσια κοιτάσματα;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Η διαστημική εποχή άρχισε επίσημα στη Γή τον Οκτώβρη του 1958, όταν οι Ρώσοι εξαπέλυσαν των πρώτο τεχνητό δορυφόρο τους, το γνωστό Σπούτνικ. Η προσπάθεια αυτή άρχισε βέβαια πολύ νωρίτερα,ήδη από το τέλος του 2ου Π.Π. Γιατί εκδηλώθηκε ξαφνικό ενδιαφέρον να πάει ο άνθρωπος στη Σελήνη; Γιατί Αμερική και Ρωσία ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια για να φωτογραφήσουν την αθέατη πλευρά της Σελήνης τη στιγμή που η ανθρωπότητα δεν είχε συνέλθει από την τραγική και πολυαίμακτη εμπειρία;

Είναι σύμπτωση το γεγονός πως οι 2 υπερδυνάμεις της διαστημικής εποχής, ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη μελέτη των Μάγιας;

Η μελέτη των μάγιας είχε αποκτήσει πρωταρχική σημασία στα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας,της Οκλαχόμα,της Μασαχουσέτης και του Κονέκτικουτ.Το ίδιο ενδιαφέρον έδειξαν και οι Σοβιετικοί.Ήδη από το 1961, οι Αμερικανοί επιστήμονες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με εξωγήινους πολιτισμούς αλλά δεν κατάφεραν τίποτα μέχρι που οι Σοβιετικοί κατέγραψαν διαστημικά εξωγήινα μηνύματα στο αστεροσκοπείο Γκόρντον και 3 χρόνια αργότερα το 1969 η Τατιάνα Προσκουριάκωφ παραδέχτηκε την άμεση σχέση τους με τα ιερογλυφικά σχέδια των Μάγιας.Γιατί οι Αμερικάνοι και Ρώσοι συμφώνησαν να πραγματοποιούν από κοινού κάθε νέα διαστημική εξερεύνηση;

Τι είδους πληροφορίες για τη Γή και τη Σελήνη άντλησαν απο τις επιγραφές τω Μάγιας και γιατί δεν τις δημοσιεύουν;

Τέλος,το σημαντικότερο ερώτημα είναι:
Όλα αυτά τα ερειπωμένα μνημεία και οι θρύλοι για τους χαμένους λαούς είναι μια μουχλιασμένη ιστορία που παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο γαι τους αρχαιολόγους ή τα κείμενα των Μάγιας περιέχουν ένα φριχτό προμήνυμα για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας;

Σε όλη την υπόθεση που αφορά αυτό τον παράξενο λαό,υπάρχει κάτι που απαιτεί ευαισθησία και ανοιχτό μυαλό,διαφορετικά Ρώσοι και Αμερικάνοι δεν θα ξόδευαν κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια πάνω στους Μάγιας.Μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε όχι το τι ήταν οι Μάγιας, αλλά το τι θα είναι; Οι μάγιας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας,περιμένουν άδικα;Αυτό το τελευταίο σημείο έχει ζωτική σημασία για την ανθρωπότητα,Το μέλλον της μπορεί να εξαρτηθεί από την απάντηση. Και ίσως πολύ σύντομα,θα μάθουμε τη σημασία των μηνυμάτων από το διάστημα,που με τόση αγωνία καταγράφουν Σοβιετικοί και Αμερικανοί επιστήμονες.Κεφάλαιο 3ο 

Το αριθμητικό σύστημα των Μάγιας


Το αριθμητικό σύστημα των Μάγιας, χαρακτηρίστηκε από τους επιστήμονες σαν μια από τις καταπληκτικότερες συλλογές του ανθρωπίνου νου ή σαν ένα από τα μεγαλύτερα διανοητικά επιτεύγματα του ανθρώπου.Οι Μάγιας χρησιμοποίησαν ένα αριθμητικό σύστημα που περιείχε την αφηρημένη έννοια του αριθμού 0, όπως περίπου κι εμείς σήμερα.Ο Σ.Μόρλεϋ στο βιβλίο του Οι αρχάιοι Μάγιας γράφει:

Κάπου ανάμεσα στον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ, το ιερατείο ανακάλυψε και χρησιμοποίησαν ένα αριθμητικό σύστημα που περιέχει την μαθηματική έννοια του 0.

Ποιος ήταν ο λόγος, όμως που έκανε ένα κοινό αγροτικό λαό, χαμένο μέσα στα βάθη της ζούγκλας να ασχοληθεί με ένα τόσο περίπλοκο μαθηματικό σύστημα; Οι Έλληνες , οι Αιγύπτιοι , οι Βαβυλώνιοι δημιούργησαν αξιοθαύμαστους πολιτισμούς με πολύ κατώτερες μαθηματικές συλλήψεις.
Όσο αφορά το ιερατείο, πουθενά στον κόσμο δεν αποτέλεσε την προοδευτική και δημιουργική τάξη ενός λαού. Τα ιερατεία διατήρησαν τις παραδόσεις του λαού τους.
Η καθολική Εκκλησία διατήρησε τη λατινική γλώσσα και το ρωμαϊκό δίκαιο. Οι ιερείς της Βαβυλώνας διατήρησαν τη σουμεριακή γλώσσα,πολλούς αιώνες μετά την εξαφάνιση του σουμεριακού κράτους.
Έτσι είναι πιθανότερο πως οι ιερείς των Μάγιας δεν δημιούργησαν το αριθμητικό σύστημα αλλά το διατήρησαν σαν αρχαία παράδοση με σκοπό να το μεταδίδουν στις επόμενες γενιές με αποτέλεσμα την κατανόηση πολύπλοκων μαθηματικών τύπων.

Η Χρονολογική έκφραση των Μάγιας

20 κιν (μέρες) είναι ίσα με 1 ουινάλ (20ήμερο μήνα)
18 ουινάλ είναι ίσα με 1 τούν (360 ημέρες)
20 τούν είναι ίσα με 1 κατούν (7,200 ημέρες)
20 κατούν είναι ίσα με 1 μπακτούν (144,000 ημέρες)
20 μπακτούν είναι ίσα με 1 πικτούν (2,880,000 ημέρες)
20 πικτούν είναι ίσα με 1 καλαμπτούν (57,600,000 ημέρες)
20 καλαμπτούν είναι ίσα με 1 κιντσιλτούν (1,152,000,000 ημέρες)
20 κιντσιλτούν είναι ίσα με 1 αλαούτουν (23,040,000,000 ημέρες)

Με άλλα λόγια,οι Μάγιας μετρούσαν το χρόνο με μονάδες που αντιστοιχούν σε περισσότερες απο 23,000,000,000 ημέρες!!!


Μία από τις επιγραφές των Μάγιας,που βρέθηκε στην τοποθεσία Κιρίγκα,αναφέρει γεγονότα που έγιναν πριν απο 90,000,000 χρόνια. Επίσης,βρέθηκε ακόμη μια επιγραφή στο ίδιο μέρος που αναφέρεται σε χρονολογίες γύρω στο 400,000,000 χρόνια!!!!!!!!!!
Ο Σ.Μόρλεύ λέει πως η Μάγιας είχαν υπολογίσει το ηλιακό έτος με την ακρίβεια των σύγχρονων αστρονομικών οργάνων και είχαν διαχωρίσει το φαινομενικά έτος από το πραγματικό. Μόλις τα τελευταία χρόνια οι αστρονόμοι κατόρθωσαν να υπολογίσουν με ακρίβεια το χρόνο της περιστροφής της γης γύρω από τον ήλιο. Οι μάγιας,πολλούς αιώνες πριν από μας διατύπωσαν πάνω στις επιγραφές τους πως το έτος αποτελείται από 365,2420 ημέρες.


Αλλά οι γνώσεις των Μάγιας δεν σταματούν εδώ. Εκτός από το ηλιακό έτος,υπολόγισαν το σεληνιακό και τις κινήσεις της Αφροδίτης,πάντοτε με μια καταπληκτική ακρίβεια,που απαιτεί χρήση περιπλοκών οργάνων.
Πως μπόρεσαν οι Μάγιας να κάνουν τέτοιου είδους υπολογισμούς ακριβείας; Μόνο με την ιερατική παράδοση; Τι αντιπροσωπεύει η περίφημη Πουέρτα ντέλ Σόλ (η Πύλη του Ηλίου); Το μνημείο αυτό αποτελούσε έναν πραγματικό γρίφο για τους αρχαιολόγους πριν πολλά χρόνια,μέχρι που ανακάλυψαν ότι αποτελεί ένα ημερολόγιο το οποίο υπολόγιζε το έτος της Αφροδίτης και ότι έδειχνε αναπαραστάσεις διαστημοπλοίων.
Προβληματισμός υπάρχει για το σημείο εκκίνησης των Μάγιας σε σχέση με τους άλλους λαούς και αυτό γιατί ενώ,το ελληνικό σημείο εκκίνησης θεωρείτε από την πρώτη ολυμπιάδα το 776 π.χ,το ίδιο και με την ίδρυση της ρώμης το 753 πχ…Το σημείο εκκίνησης των Μάγιας θεωρείτε από τους επιστήμονες φανταστικό.
Το χρονολογικό σημείο εκκίνησης τοποθετείται από κάποιους επιστήμονες το 3113 πχ. Οι αρχαιολογικές έρευνες απέδειξαν πως το αρχαιότερο πήλινο απόσπασμα,που βρέθηκε στη Βόρεια Κολομβία χρονολογείται από το 3100 πχ.
Οι παραδόσεις του φανταστικού αυτού λαού,αναφέρουν μερικές <<κοσμικές>> καταστροφές. Από τις καταστροφές αυτές αρχίζει κάθε φορά μια νέα μέτρηση του χρόνου. Όπως θα δούμε σε άλλο κεφάλαιο η πρώτη εγκατάσταση των Μάγιας έγινε πάνω στο έδαφος της Ανταρκτικής. Αργότερα στην εποχή των Παγετώνων (600,000-100,000 πχ) υποχρεώθηκαν να δημιουργήσουν νέες αποικίες,βορειότερα και στη συνέχεια να δημιουργήσουν νέο σύστημα αρίθμησης. Μετά το τέλος των παγετώνων και την άνοδο της στάθμης των Ωκεανών αναγκάστηκαν να μετακινηθούν για ακόμη μια φορά,έτσι δημιούργησαν και πάλι ένα καινούριο αριθμητικό σύστημα.
Απίστευτο;
Πράγματι,μοιάζει απίστευτο. Άλλα δεν είναι απίστευτο να βρίσκει κανείς παραδόσεις και τις επιγραφές ενός <<πρωτόγονου>> λαού στοιχεία που καταγράφουν με ακρίβεια το χρόνο περιστροφής της γής γύρω από τον ήλιο και τους χρόνους διακίνησης των άλλων ουράνιων σωμάτων,όπως η Σελήνη και η Αφροδίτη;

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Από τις πληροφορίες που αναφέραμε μέχρι εδώ καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Μάγιας είχαν μανία με το χρόνο.
Ποιος ήταν ο λόγος αυτής της μανίας,αυτού του πάθους για τη μέτρηση του χρόνου;
Ξέρουμε πως ο χρόνος αποκτά τεράστια σημασία γι αυτόν που περιμένει κάτι, άσχετα αν αυτό λέγεται Χριστούγεννα, διακοπές, έκλειψη, Μεσσίας…ή αποστολή σωτηρίας.
Τι περιμένουν οι Μάγιας; Μήπως υπολόγισαν το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει ένα σήμα απελπισίας από τη Γη μέχρι τον πλανήτη τους και το χρόνο που χρειάζεται για να ταξιδέψει από κει μέχρι εδώ μια αποστολή σωτηρίας;
Αν το σήμα και η αποστολή ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός(300.000 χλμ\δευτερ.) θα χρειαστούν εκατοντάδες ή χιλιάδες γήινα χρόνια μέχρι να φτάσει η αποστολή στη Γη.
Μήπως αυτός είναι ο λόγος της Μανίας των Μάγιας με το χρόνο;
Οι Μάγιας υπολόγισαν πόσο χρόνο θα μπορούσαν να αντέξουν με τα λιγοστά αποθέματα που είχαν στη διάθεση τους, ακόμα και αν κατασκεύαζαν γιγάντιες αποθήκες ενέργειας (πυραμίδες);

Ο Φρίντριχ Κάτς στο βιβλίο του : Οι Αρχαίοι Αμερικάνικοι Πολιτισμοί υπογραμμίζει,


Προκαλούν κατάπληξη οι αστρονομικές γνώσεις των Μάγια, αν σκεφτεί κανείς πως, σε σύγκριση μ’αυτές η τεχνολογική τους πρόοδος ήταν μηδαμινή. Το ιερατείο τους κατάφερε να υπολογίσει με ακρίβεια το χρόνο της περιστροφής της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο και ακόμα να προβλέψει τις εκλείψεις του Ήλιου στη Γη. Τη στιγμή που οι Ισπανοί εισέβαλαν στη χώρα τους, οι Μάγιας χρησιμοποίησαν ένα ημερολόγιο μεγαλύτερης ακρίβειας από το Ιουλιανό που ακολουθούσε τότε ολόκληρη η Ευρώπη.http://www.spillway.com/sp7/mayan/mayan_cal.htm 
Μια καταπληκτική σελίδα με γραφική αναπαράσταση του ημερολογίου τους. Ρίξτε μια ματιά.


Κεφάλαιο 4ο
 
Η Γλώσσα των Μάγιας

Λίγο μετά την κατάκτηση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής από τους Ισπανούς,ανακαλύφθηκε το βιβλίο Σιλάν Μπααλάαμ ή αλλιώς Ερμηνευτής Πάνθηρας
Ο Ερμηνευτής Πάνθηρας, ήταν διακριτικός τίτλος μιας ειδικής τάξης ιερέων των Μάγιας,κάτι σαν μάντης και αρχειοφύλακας. Σκοπός του ήταν, η τήρηση των παραδοσιακών γνώσεων και η διαφύλαξη των αρχείων κάθε πόλης-κράτους των Μάγιας.
Το εντυπωσιακότερο στοιχείο του βιβλίου είναι η γλώσσα του. Έχει γραφτεί στη γλώσσα ‘Ζουγιούα’. Τι ήταν το Ζουγιούα; Σύμφωνα με τη γνώμη των αρχαιολόγων πρόκειται για μια <<μυθική>> τοποθεσία. Αυτή η γλώσσα ήταν μια μυστική διάλεκτος που διατηρήθηκε από τον κλειστό ηγεμονικό κύκλο τον Μάγιας και διδάχτηκε από πατέρα σε γιο, με σκοπό να διαφυλαχτεί η <<καθαρότητα>> της ηγεμονικής τάξης. Στη συνέχεια γινόταν ένα είδος εξετάσεων με σκοπό να εξακριβωθεί πως η εκλεκτική κάστα των Μάγιας διατηρούσε την αγνότητα της και πως δεν είχε ανακατευτεί με κατώτερα άτομα.

Πόσο μεγάλο είναι το μέρος από τις πανάρχαιες γνώσεις που κατάφεραν να διατηρήσουν οι Μάγιας;
Η 2η ερώτηση από τον Ερμηνευτή Πάνθηρα λέει:
<<Άφησε τους να φύγουν κι εξέτασε τα πανέξυπνα μυαλά του ουρανού. Ο ηγεμόνας πρέπει να δει την έκταση τους. Μια κόλλα από ρετσίνι είναι τα μυαλά του ουρανού.

Πρόκειται για μια ερώτηση,που θα χρησιμοποιηθεί σε μια εξέταση; Η μήπως διαταγής. 

Οι παραδόσεις μας λένε πως οι ιερείς πήγαιναν στο <<μαύρο αστραφτερό μάρμαρο>> (βλ.Στέφενς-1ο Κεφάλαιο) που στην επιφάνεια του εμφανιζόταν το πρόσωπο της θεότητας,για να παραλάβουν τους χρησμούς τους. Ήταν χρησμοί τα λόγια του θεϊκού προσώπου ή εντολές και οδηγίες από την ηγεσία του άγνωστου πλανήτη προς την τοπική κυβέρνηση της επίγειας βάσης;

Η τελευταία φράση του ερωτήματος αποτελεί γρίφο. Είναι εύκολο να τον χαρακτηρίσουμε σαν ανοησία. Αλλά ποιο λόγο είχαν οι πάνσοφοι ιερείς των Μάγιας να καταγράψουν και να διατηρήσουν τέτοιες ανοησίες; Ξέρουμε πως οι κυβερνήσεις όλων των εποχών χρησιμοποιούσαν κι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν συνθηματικούς κώδικες για να διαφυλάξουν τα μυστικά τους. από πρώτη όψη, τα συνθηματικά κωδικοποιημένα μηνύματα μοιάζουν για ανοησίες. Την ίδια μεθοδολογία ακολούθησαν και οι Μάγιας,με αποτέλεσμα να προβληματίσουν σήμερα όλους τους σοφούς της Γης με τις <<ανόητες>> φράσεις τους.

Η ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ

Σύμφωνα με τη γνώμη του καθηγητή Σ.Μόρλεϋ η γραφή των Μάγιας αποτελεί μια πανάρχαιη παράδοση που διατηρήθηκε μέχρι και τις ημέρες μας. από όλους τους προκολομβιανούς αμερικάνικους λαούς,μόνο οι Μάγιας δημιούργησαν ένα σύστημα γραφής.
Ο Α.Μ. Τώζερ παρατηρεί πως η <<γλώσσα>> των μάγιας διαφέρει τελείως από τις υπόλοιπες γλώσσες της κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού.
Ακόμη και σήμερα οι επιστήμονες διδάσκουν στα πανεπιστήμια πως οι<< Ινδιάνοι της Αμερικής>> ήρθαν εδώ από τη Μογγολία, πριν 25.000 χρόνια και αφού διέσχισαν τον Καναδά,τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, έφτασαν στην Κεντρική Αμερική,όπου διασπάστηκαν σε πολυάριθμες αλλόγλωσσες ομάδες-φυλές.
Είναι δύσκολο να αναζητήσουμε μια λογικότερη εξήγηση;
Οι Ίνκας αγνοούσαν τελείως την γραφή. Οι Αζτέκοι και οι Τολτέκοι χρησιμοποιούσαν απλοϊκή σημειογραφία,στην πραγματικότητα μνημονικά τεχνάσματα,που τα σύμβολα τους αποτελούν μια κακή μίμηση του τέλειου ιερογλυφικού συστήματος των Μάγιας.

Ο Νταίβιντ Ντίριτζερ λέει:
από τη στιγμή εμφάνισης τους, η γραφή, η αστρονομική γνώση και οι μαθηματικές συλλήψεις των Μάγιας εκδηλώνονται απόλυτα ανεπτυγμένες,πράγμα που προϋποθέτει μια προγενέστερη εξελικτική διαδικασία. Για αυτήν αγνοούμε τα πάντα...

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν ακόμα και για τον τύπο της γραφής των Μάγιας. Αν πρόκειται δηλαδή για φθογγική,όπου το κάθε σύμβολο αντιπροσωπεύει έναν ηχόφθογγο η για ιδεογραφική,όπου το κάθε σύμβολο υποδηλώνει μια έννοια λέξη.
Μήπως οι Μάγιας έκαναν επίτηδες δυσνόητη τη γραφή τους για να μην μπορούν να την κατανοήσουν οι <<βάρβαροι>>;
Αυτή την άποψη διατύπωσαν μερικοί επιστήμονες αλλά ως συνήθως αγνοήθηκαν παντελώς.Γενικά,οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι η γλώσσα των μάγιας δεν μοιάζει με καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη μας και αυτό επειδή οι πρώτοι μάγιας την έφεραν στον πλανήτη μας από το μακρινό ηλιακό τους σύστημα.

Υμνοι, προσευχες, ιστοριες ή ανοησιες.

Ένα άλλο σημείο διαφωνίας,σε ό,τι αφορά την αποκρυπτογράφηση των επιγραφών των Μάγιας, είναι το είδος του περιεχομένου τους. Οι επιστήμονες από την στιγμή που παραδέχτηκαν πως τα κείμενα αυτά είναι δημιουργήματα του ιερατείου,πίστεψαν πως το περιεχόμενο των κειμένων αποτελείται βασικά από θρησκευτικούς ύμνους,προσευχές και τελετουργίες. αυτή τη θεωρία τη συναντάμε σε όλα σχεδόν τα βιβλία που ασχολούνται με τον πολιτισμό των Μάγιας. Ωστόσο , το βιβλίο Σιλάν Μπαλάαμ δεν περιέχει ύμνους,ούτε προσευχές,ούτε ιεροτελεστίες και γιαυτό οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν σαν ένα σύνολο από ανοησίες. φαίνεται πως τους λείπουν τα κομμάτια για να συμπληρώσουν την εικόνα.Γρίφοι και ανοησίες.Σύμφωνοι. Αλλά γιατί καταγράφτηκαν σε ποιόν απευθύνονται; Ξέχασαν οι επιστήμονες πως οι γρίφοι έχουν συνήθως μια λύση; Μήπως πίσω από τις ανοησίες κρύβονται αλήθειες που για κάποιους λόγους δεν θα ήθελαν να μαθευτούν;;;;;


Το 1966 η Τατιάνα Προσκουριάκωφ ανακοίνωσε πως έκανε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει μερικές από τις επιγραφές των Μάγιας, κι ότι κατά τη γνώμη της,τα κείμενα αυτά είναι καταγραφή πραγματικών ιστορικών γεγονότων. Άλλος ένας γρίφος; Η και άλλες ανοησίες ;

Σε μια ιδανική περίπτωση θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τους μάγιας να μας πουν την ιστορία τους με λεπτομέρειες .Ίσως έτσι θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν και όλοι οι ερευνητές μας. Αλλά εμείς θα είμασταν σε θέση να κατανοήσουμε τους μάγιας; Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επιγραφές τους μιλούν για γεγονότα που έγιναν πριν από 90 έως 400 εκατομμύρια χρόνια. Διαθέτουμε λοιπόν,τις απαραίτητες γνώσεις για να κατανοήσουμε τόσο μακρινές εποχές;


Έργα του Διαβόλου.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο φανατισμός της θρησκεείας κατέστρεψε τα πάντα.


Μόνο 3 χειρόγραφα γλίτωσαν από τις φλόγες του ισπανικού φανατισμού. Ποιο ήταν το περιεχόμενο των άλλων χειρογράφων; Οι ισπανοί έκαψαν τεράστιες βιβλιοθήκες. Σύμφωνα με μια μαρτυρία τα βιβλία περιέιχαν την ιστορία και την επιστήμη των Μάγιας. Οι ιερείς τους, υποχρεώθηκαν να μεταφράσουν προφορικά μερικά αποσπάσματα στα ισπανικα. Οι ισπανοί κατάλαβαν αρκετά απο την απλή ανάγνωση και αποφάσισαν πως αυτά τα βιβλία ήταν <trabajos del Diablo> (έργα του διαβόλου). Έτσι τα πέταξαν στη φωτιά.

Το 1800 περίπου, άρχισε το ενδιαφέρον για τη γλώσσα των Μάγιας,οι επιστήμονες έλπιζαν πως θα βρουν κάποιο μνημείο σαν και αυτό της στήλης της ροζέτας. Το 1865 πίστεψαν πως βρέθηκε κάτι τέτοιο. Ανακαλύφθηκε το βιβλίο του πρώτου ισπανικού επισκόπου του Γιουκατάν, Ντιέγκο Ντε λάντα , με τίτλο: Relacion de las Cosas de Yucatan., ξεχασμένο για 3 ολόκληρους αιώνες. Ο επίσκοπος ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή των βιβλίων των Μάγιας, αλλά πριν τα κάψουν όλα, ζήτησε από τους ιερείς των Μάγιας να του μεταφράσουν κάποια αποσπάσματα από συγκεκριμένα βιβλία.
Στο βιβλίο του, ο επίσκοπος περιγράφει το ημερολόγιο των Μάγιας και παρουσιάζει μια φθογγική ερμηνεία των γραφικών συμβόλων τους, χρησιμοποιώντας ένα αλφάβητο απο 29 χαρακτήρες. Το βιβλίο του ισπανού επισκόπου αποκρυπτογραφεί τα αριθμητικά σύμβολα των μάγιας ,τους χαρακτήρες που χρησιμοποιόυσαν για να εκφράσουν τις ημέρες,εβδομάδες,χρόνια και δίνει λίγα στοιχεία για τις αστρονομικές γνώσεις τους.
από τα σύμβολα που παρατηρούμε σήμερα στις επιγραφές,μόνο το 1/3 είναι γνωστό. Τα υπόλοιπα είναι άγνωστα και ανεξιχνίαστα. Εκτός όμως,από τις επιγραφές και τα βιβλία που καταστράφηκαν, μήπως υπάρχουν και άλλα κρυμμένα κείμενα των Μάγιας;

Πρέπει να απελπιστούμε και να πιστέψουμε πως μόνο 3 βιβλία σώθηκαν από την καταστροφή μανία του ισπανικού καθολικισμού.; Μήπως οι κρύπτες των άλλων κειμένων <<ξεχάστηκαν>> όπως <<ξεχάστηκε>> από τους σημερινούς μάγιας ο τρόπος της ανάγνωσης ρης πανάρχαιας γραφής;
Μήπως υπάρχει ακόμα ένα πλήθος από χειρόγραφα θαμμένα στα θεμέλια άγνωστων πυραμίδων και ναών; Μήπως θα βρούμε στο μέλλον μια σειρά από γρίφους και <<ανοησίες>>;


Για την αποκρυπτογράφηση της γραφής των Μάγιας, οι επιστήμονες ασχολούνται εδώ και 500 περίπου χρόνια. Μέχρι τον 2ο Π.Π, μοναδική πρόοδος ήταν η κατανόηση των συμβόλων που εκφράζουν τις ημέρες,τους μήνες,τα χρόνια.Μεγάλη μυστικότητα καλύπτει όλες τις έρευνες γύρω από τους Μάγιας. Πριν από λίγα χρόνια μας ήρθε η είδηση από τη Σοβιετική ένωση,πως ανακαλύφθηκε ένα σύστημα αποκρυπτογράφησης των συμβόλων. Επιστήμονες και γλωσσολόγοι περίμεναν με αγωνία...Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.!!!!!!!!!

Μήπως οι Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέους γρίφους Μήπως ανακάλυψαν τις βαθύτερες αλήθειες που κρύβονται πίσω από τις φαινομενικά ανοησίες; Μήπως βρήκαν κομμάτια που συμπληρώνουν την εικόνα και αποφάσισαν να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους; Γιατί τόση μυστικότητα γύρω από τη γλωσσολογική έρευνα ενός <<νεκρού πολιτισμού>>;

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που μας δίνουν ελπίδες και προπάντων,ορισμένοι θρύλοι που κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσα στους σύγχρονους μάγιας και μιλούν για κάποιο <<μεγάλο βιβλίο>>,που περιέχει ολόκληρη την ιστορία τους. Οι θρύλοι λένε πως το βιβλίο αυτό είναι κρυμμένο τόσο καλά,που δεν μπόρεσε να καταστραφεί από τους ισπανούς. Υπάρχουν φήμες και για ένα άλλο βιβλίου Το βιβλίο του χρυσού. Και γιαυτό λένε πως βρίσκεται κρυμμένο μέσα στις αδιαπέραστες ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής.
Άραγε υπάρχουν ακόμα αυτά τα βιβλία;
Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως οι μάγιας αγνοούσαν την αρχή των συγκεντρωτικών φακών της κοσμικής ακτινοβολίας (η των πυραμίδων αποτελεί μια ένδειξη, αν όχι μια ολοζώντανη απόδειξη), μια αρχή που μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση των αντικειμένων για εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια. Οι δυτικοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει αυτή την αρχή αλλά οι προσπαθείς βρίσκονται σε περιαστικό στάδιο.
Αν λοιπόν υπάρχουν και άλλα βιβλία,πόσες ελπίδες υπάρχουν για να ανακαλυφθούν στο μέλλον; Και τα βιβλία αυτά θα μας φανερώσουν κάτι ανώτερο σε σχέση με τη ζωή των Μάγιας; Μήπως μέσα στις σελίδες τους βρίσκονται μυστικά της ιστορίας του πλανήτη μας; Μήπως θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά των χαμένων ηπείρων και των ξεχασμένων πολιτισμών,που ακόμα στις μέρες μας η ιστορική τους ύπαρξη θεωρείτε αμφίβολη από τους ιστορικούς και τους γεωλόγους.Υπάρχουν μύθοι και θρύλοι για χαμένες χώρες,για τον κατακλυσμό,για τις καταποντισμένες ηπείρους,όπως η Ατλαντίδα, η Μου, Η λεμούρια.

Η πιθανή απόδειξη βρίσκεται στους Πόλους. Πιστεύουμε πως οι αποδείξεις των ισχυρισμών μας θα ανακαλυφθούν πολύ σύντομα,παγωμένες κάτω από τα αιώνια χιόνια των πόλεων.
Οι αποδείξεις αυτές θα πείσουν και τους πιο διστακτικούς ερευνητές. Γιατί αν οι Μάγιας,όπως υποστηρίζουμε,αναγκάστηκαν μια δεδομένη εποχή να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους στην Ανταρκτική και να εγκατασταθούν σε θερμότερες χώρες,η ακόμα και σε ηπείρους που σήμερα έχουν εξαφανιστεί, τότε τα γραπτά,τα καλλιτεχνήματα,τα κτίρια,ακόμα και τα σώματα τους θα πρέπει να διατηρήθηκαν μέχρι τις ημέρες μας κάτω από τους αιώνιους πάγους. Κρυμμένα στην Ανταρκτική πρέπι να βρίσκονται τα ίχνη της πρώτης βάσης των Μάγιας,που ιδρύθηκε πριν από 600,000 χρόνια. Και πράγματι στο χώρο της Ανταρκτικής συναγωνίζονται σήμερα Ρωσία και Αμερική. Σε ανασκαφές που έγιναν στη Σιβηρία, οι Ρώσοι ανακάλυψαν ζώα της Εποχής των Παγετώνων, όπως μαμούθ και μαστόδοντες,νεκρά πριν από χιλιάδες χρονιά,αλλά τέλεια διατηρημένα,σε σημείο που υπήρχαν ακόμα ίχνη τροφής στο στόμα τους.
Φανταστείτε τι θα γίνει,τη στιγμή που θα ανακαλυφθεί το νεκρό σώμα ενός όντος από άλλον πλανήτη...από άλλο ηλιακό σύστημα...τέλεια διατηρημένο όπως τα μαμούθ.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 
Αναφέραμε ήδη πως οι λαοί της κεντρικής αμερικής διδάχτηκαν τα σύμβολα της γραφής τους από τους Μάγιας. Μήπως η ίδια γραφή ενέπνευσε και τα συστήματα άλλων εξωαμερικάνικων λαών
Το γεγονός πως τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Σουμέριοι έγραφαν από πάνω προς τα κάτω,αποτελεί μια απόδειξη, ότι μιμήθηκαν το σύστημα γραφής των Μάγιας στην αρχή της πολιτιστικής τους εξέλιξης. Ο κρητομινωικός πολιτισμός διδάχθηκε το σύστημα γραφής του από τους Αιγυπτίους. Το ιερογλυφικό σύστημα της Αιγύπτου δεν αποτελεί τοπική εφεύρεση ,και το ίδιο συμβαίνει με τα ζωγραφικά σύμβολα-γράμματα της Ινδίας και του Νησιού του πάσχα. Τα πρώτα ζωγραφικά σύμβολα τνω Κινέζων φανερώνουν στην πηγή της έμπνευσης τους κάποιο άγνωστο πρότυπο. Το αρχαιότερο σύστημα γραφής του κόσμου, το σύστημα των Σουμερίων δεν είναι δημιούργημα του λαού που το χρησιμοποιούσε. Οι σουμεριακόι μύθοι λένε,πως το δώρο της γραφής παραχωρήθηκε στους ανθρώπους από καποιυς θεούς ή απο κάποιους παράξενους <<ιχθυανρώπους>>.

Οι χεττάιοι και οι Έλληνες λέγεται ότι διδάχτηκαν, τη γραφή από άλλους λαούς. 

Ωστόσο μερικοί ερευνητές βρήκαν πάρα πολλές ομοιότητες στους αρχαίους ελληνικούς χαρακτήρες και στα σύμβολα των μάγιας. 
Ο αρχαιολόγος Ιγνάντιος Ντοννελυ, διαπίστωσε ομοιότητες ανάμεσα στους γραφικούς τύπους των Κινέζων των Αιγυπτίων και των Μάγιας. Πάλι ομοιότητες σημείωσε και ο Γάλλος Αρχαιολόγος Αυγουστος λε πλονζόν.
Από τη μια μεριά μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες ότι η γλώσσα των Μάγιας διαφέρει από τις άλλες και από την άλλη ισχυρίζονται πως βρίσκουν ομοιότητες στον τρόπο γραφής τους με όλα τα συστήματα γραφής των πανάρχαιων πολιτισμών.Κεφάλαιο 5ο

Η Λατρεία της πυραμίδας


Γιατί χτίστηκαν οι πυραμίδες;

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με στοιχειώδη λογική που μπορούν να πιστέψουν πως οι πυραμίδες χτίστηκαν μόνο και μόνο για να φιλοξενήσουν βασιλικά πτώματα;

Δυστυχώς ναι.

Στο βιβλίο ‘Άρματα των θεών, ο Έριχ φόν Νταίνικεν υπογραμμίζει την ίδια ερώτηση:
Ποιος είναι ακόμα τόσο αφελής που να πιστεύει πως οι πυραμίδες δεν είναι τίποτε άλλο από τάφοι βασιλέων; Ποιος μπορεί να θεωρήσει σαν σύμπτωση τις μαθηματικές και αστρονομικές έννοιες που μαρτυρεί η κατασκευή τους; Και συνεχίζει με μια σειρά από επιχειρήματα,για να καταλήξει στο συμπέρασμα, πως οι πυραμίδες δεν ήταν βασιλικοί τάφοι.
Μούμιες βρέθηκαν σε πολλές πυραμίδες της Αιγύπτου (όχι όμως σε όλες) και της Κεντρικής Αμερικής. Αλλά το γεγονός δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη ούτε να ερεθίζει την φαντασία, γιατί αποδείχθηκε επιστημονικά, πως οποιοδήποτε νεκρό σώμα τοποθετηθεί για ένα χρονικό διάστημα μέσα σε μια πυραμίδα γίνεται αυτόματα μούμια, με άλλα λόγια διατηρείται και δεν αποσυνθέτεται.

Μεταγενέστεροι λαοί όπως οι Αιγύπτιοι, εξερεύνησαν τις πυραμίδες και τις χρησιμοποίησαν για τάφους, ενώ οι πραγματικοί κατασκευαστές (οι Μάγιας) αφαίρεσαν όλα τα όργανα και όλα τα επικίνδυνα υλικά πριν τις εγκαταλείψουν.

Μερικοί συγγραφείς,υποστήριξαν πως δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση των νεκρών στις ‘’γιγάντιες αποθήκες ενέργειας’

Γιατί επέτρεψαν να χρησιμοποιηθούν οι αιγυπτιακές πυραμίδες σαν τάφοι; Μήπως πρόκειται για ένα τέχνασμα που αποβλέπει στην απόκρυψη της πραγματικής αποστολής των πυραμίδων;.....
Όταν ήταν εγκαταστημένοι στην Ατλαντίδα (θα αναφερθώ σε άλλο κεφάλαιο για την Ατλαντίδα) και στην Ανταρκτική δεν είχαν ανάγκη να καταφεύγουν σε τεχνάσματα. Δεν κρυβόταν. Εδώ όμως ,στις αποικίες τους,ένιωσαν την ανάγκη να παραπλανήσουν τους γήινους. Και το τέχνασμα τους έπιασε! Πέντε ολόκληρες χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πίστεψαν πως οι πυραμίδες ήταν τάφοι!


Δεν αποκλείεται μια τέτοια υστεροβουλία. Αλλά κατά τη γνώμη μας,συνέβη κάτι πιο απλό. Οι βάρβαροι μεταγενέστεροι λαοί αντίκρισαν με δέος τα γιγάντια εγκαταλειμμένα μνημεία,φαντάστηκα πως πρόκειται για έργα κάποιου μεγάλου ηγεμόνα και αποφάσισαν πως έπρεπε να τα χρησιμοποιήσουν για τάφους των βασιλέων τους. Τι ίδιο συνέβη και με το περίφημο Στόουνχετζ που αποδείχθηκε πως κατασκευάστηκε πολύ πριν εμφανιστούν οι Δρυίδες στη Βρετανία.

Ποίος όμως ήταν ο πραγματικός λόγος κατασκευή τους;

Ένας αστρονομικός υπολογιστής, για να προβλέπουν οι Μάγιας τις εκλείψεις του Ηλίου και να καταμετρούν τις εποχιακές αλλαγές.Οι Μάγιας εγκατέλειψαν τη Βρετανία,πολλούς αιώνες αργότερα,έφτασαν οι Δρυίδες,που φυσικά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τον αρχικό σκοπό της κατασκευή του.Πίστεψαν πως πρόκειται για έναν αρχαίο τάφο-ναό κάποιου μυθικού ήρωα-θεού. Οι Δρυίδες έθαψαν τους νεκρούς τους κοντά στο Στόουνχετζ και άρχισαν να οργανώνουν θρησκευτικές τελετές ανάμεσα στα τείχη του. <μέχρι τον 20ο αιώνα,οι επιστήμονες ξεγελάστηκαν από το πλήθος των τάφων και πίστευαν πως το στόουνχετζ ήταν ένας αρχαίος ναός των Δρυίδων.Χρειάστηκαν οι προσπάθειες ενός αστρονόμου και ενός υπολογιστή για να κατανοηθεί η πραγματική σκοπιμότητα του κτιρίου.Οι αιγύπτιοι,οι Αζτέκοι και οι τολέτκοι ,αντικρίζοντας τις πυραμίδες,αντέδρασαν με παρόμοιο τρόπο. Τις χρησιμοποιούσαν σαν τάφους ή έχτισαν στην κορυφή τους ναούς για τους θεούς τους. Οι επιστήμονες μας είναι ανίκανοι να αναθεωρήσουν τη γνώμη τους και επιμένουν,στις παλιές θεωρίες των τάφων και των ιερών.Οι επιστήμονες αδιαφορούν.Χαρακτηρίζουν αυτά τα κομμάτια σαν πιθανότητες,σαν συμπτώσεις και ανοησίες.Πριν από 4 αιώνες οι ισπανοί έκαψαν οτιδήποτε πήγαινε αντίθετα με τα πιστεύω τους, μήπως και οι σημερινοί επιστήμονες προσπαθούν να κάνουν το ίδιο,με διαφορετικό τρόπο;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτές οι ενοχλητικές πυραμίδες που βρίσκονται στη...Γαλλία. Ο Ρόμπερτ Σαρρού,στο βιβλίο του: Ξεχασμένοι κόσμοι ,τις περιγράφει:

...ένα μνημείο στο σχήμα και στο μέγεθος των γνωστών πυραμίδων του αρχαίου Μεξικού,κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό, με τις ίδιες αναλογίες και την ίδια διανομή του όγκου. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο μνημείο,που αγνοήθηκε με <<κολοσσιαίο>> τρόπο...

Γιατί αγνόησαν αυτή τη Γαλλική πυραμίδα;Χωρίς αμφιβολία, μια πανάρχαια πυραμίδα των Μάγιας στη Γαλλία θα χωρούσε δύσκολα στις στενές ακαδημαϊκές θεωρίες. Με το να την αγνοούν το έλυσαν το πρόβλημα.Ο Σάρρου πιστεύει πως υπάρχουν πολλές πυραμίδες στη Γαλλία,που τις αγνοεί η επίσημη επιστήμη. Μάλιστα,υπήρχαν πολλές περισσότερες αλλά καταστράφηκαν με διάταγμα του καρλομάγνου!!!!!!!!!Τι μυστικά κρύβουν οι αγνοημένες πυραμίδες;
Ο Σάρρου,υπογραμμίζει πως οι πυραμίδες της Βρετάνης είναι κατά πολύ αρχαιότερες από τις πυραμίδες της Αιγύπτου και της Κεντρικής Αμερικής.Υποψιάζεται πως διασυνδέονται με το χαμένο πολιτισμό της Ατλαντίδας!!Η μνήμη της οποίας διατηρήθηκε στους μύθους όλων των αρχαίων λαών.Στο σημείο αυτό, Ο σαρρόυ πλησιάζει πολύ την αλήθεια αλλά στο τέλος και αυτός δεν κατάλαβε τον πραγματικό σκοπό της δημιουργίας των πυραμίδων!

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

Ένας άλλος Γάλλος, ο Μπόβις ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε το μυστικό των πυραμίδων!
Επισκέφτηκε τη μεγαλύτερη πυραμίδα στην Αίγυπτο και αναρωτήθηκε αν υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα στο σχήμα της και στην ιδιότητα της να διατηρεί νεκρά σώματα ή τουλάχιστον να συντείνει στη διατήρηση τους. Οι προσπάθειες του έφεραν αποτελέσματα. Πειραματίστηκε με τη μικρογραφία της πυραμίδας και διαπίστωσε πως το πτώμα μια γάτας διατηρήθηκε θαυμάσια από τη στιγμή που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό της, στο 1 περίπου 3ο του ύψους από τη βάση της.
Ο μπόβις συνέχισε τα πειράματα του και τα δημοσίευσε σε πολλά επιστημονικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο.η αντίδραση του επιστημονικού κλάδου ήταν αυτονόητη:
Σύμπτωση,τύχη,ανοησίες. Ο μπόβις ανακάλυψε το κομμάτι που έλλειπε από τη σύνθεση της εικόνας της αλήθειας και οι επιστήμονες ισχυρίστηκαν πως πρέπει να ανατρέψουν όλες τις δικές τους θεωρίες για να αποδεχτούν την δικιά του. Οι ανακαλύψεις όμως βρήκαν απήχηση και από άλλους επιστήμονες. Ένας Τσέχος, αυτή τη φορά, ο Κάρελ Ντρπάλ επανέλαβε τα πειράματα του Γάλλου συναδέλφου του και κατέληξε:

Υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο σχήμα και στο χώρο που περικλείει η πυραμίδα και στις φυσικές, χημικές και βιολογικές διεργασίες, που πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο αυτόν. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σχήματα, θα μπορούσαμε να επέμβουμε σε αυτές τις διεργασίες και να επιταχύνουμε η να επιβραδύνουμε την εξέλιξη τους.

Ο Ντραμπάλ συνέχισε τα πειράματά του μέχρι που απέδειξε τη θεωρία του. Ανακάλυψε Πως το εσωτερικό της πυραμίδας δεν επιδρά μόνο σε οργανικά σώματα, αλλά και σε ανόργανα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν διατηρεί μόνο το πτώμα του ενός ζώου,αλλά μπορεί να ακονίσει μια λεπίδα!!! Το 1968 , μια ομάδα από Αμερικάνους και Αιγυπτίους επιστήμονες πήγαν να φωτογραφίσουν το εσωτερικό των πυραμίδων με ακτίνες Χ. Το αποτέλεσμα;
<<Επιστημονικώς απαράδεκτο και ανεξήγητο>>, ομολόγησε ο αρχηγός της ομάδας.<<Υπάρχει κάποια δύναμη μέσα στη πυραμίδα που ανατρέπει τους φυσικούς νόμους και τις γνώσεις τις επιστήμης>>.
Η πυραμίδα δεν έβγαινε σωστά στις φωτογραφίες. Ο εκτοξευτής των ακτίνων Χ και η φωτογραφική μηχανή τοποθετήθηκαν στην ίδια θέση κάθε μέρα, όμως οι φωτογραφίες ήταν διαφορετικές. Το φωτογραφικό είδωλο άλλαζε συνεχώς μορφή. Ποια δύναμη προκαλούσε αυτή την <<αντιεπιστημονική>> συμπεριφορά; Ποιος πρωτόγονος λαός συνέλαβε και υπέταξε αυτή τη δύναμη; Θα συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμα να πιστεύουμε πως οι πυραμίδες είναι τάφοι βασιλέων;

Η τελευταία προσπάθεια, έγινε από κάποιους επιστήμονες οι οποίοι πήγαν στην περιοχή των πυραμίδων και προσπάθησαν να φωτογραφήσουν το εσωτερικό τους με ακτίνες λέιζερ, τα αποτελέσματα της αποστολής δεν έγιναν γνωστά. Άραγε ποια δύναμη θα αποδειχθεί ισχυρότερη από ακτίνα Χ η και πάλι δεν θα καταφέρει να αποκαλύψει μυστικά που προστατεύονται στο εσωτερικό της πυραμίδας.;Κεφάλαιο 6ο
 
Το Μυστήριο του τροχού

 Σε πολλά βιβλία, βλέπουμε πως οι Αζτέκοι, οι Ίνκας και οι Μάγιας, ενώ καλλιέργησαν κάποιο πολιτισμό, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ τους τροχό. Ωστόσο, οι ανθρωπολόγοι γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια, πως οι Μάγιας δεν αγνοούσαν τους τροχούς. Τους γνώριζαν ήδη σαν έννοια κι αυτό γίνετε τόσο από το ημερολόγιο τους, όσο και από τα αμέτρητα διακοσμητικά τους σχέδια. Επιπλέον είχαν τροχούς. Τα παιδιά τους έπαιζαν με τροχοφόρα παιχνίδια.
Γιατί όμως αλλιώς μας τα λένε;

 Απλούστατα επειδή οι Μάγιας , ενώ γνώριζαν το τροχό δεν ενδιαφέρθηκαν να τον χρησιμοποιήσουν. Αυτό φάνηκε παράλογο στους επιστήμονες και προτίμησαν να αγνοήσουν πως τα παιχνίδια που βρέθηκαν στις νεκρές πόλεις των Μάγιας έχουν τροχούς. Εμείς όμως,που δεν θέλουμε να αγνοήσουμε το γεγονός αυτό, προβληματιζόμαστε!
Γιατί οι μάγιας δεν χρησιμοποίησαν τροχούς στις μεταφορές τους;
Μήπως διέθεταν κάτι καλύτερο από τα τροχοφόρα οχήματα;
γιατί περιφρόνησαν τον τροχό και θεώρησαν πως είναι κατάλληλος μόνο για παιδικά παιχνίδια;


Μαζί με την έλλειψη τροχοφόρων οχημάτων,παρατηρούμε και την απουσία δρόμων!
Πως ταξίδευε αυτός ο μυστήριος λαός απο την ακτή του Ειρηνικού της γουατεμάλας μέχρι την κορυφή του Γιουκατάν; Το γεγονός πως έφεραν τα δομικά υλικά τους απο τη Γουατεμάλα δεν το αρνούνται ούτε και οι πιο συντηρητικοί επιστήμονες.


Πως μετέφεραν τους τεράστιους πέτρινους όγκους,που ο καθένας ζυγίζει πάνω απο 20 τόννους ,χωρίς να χρησιμοποιούν ούτε ρόδες και δρόμους; Πως διέσχιζαν μεγάλες αποστάσεις μέσα στη ζούγκλα με τέτοιο βάρος;


Τόσο οι αρχαίες αυτοκρατορίες όσο και οι σύγχρονες, θεώρησαν αναγκαίο να εξασφαλίσουν καλές επικοινωνίες με κάθε άκρη της επικράτειας τους. Οι ίνκας κατασκεύασαν μεγάλους πλακόστρωτους δρόμους. Οι Πέρσες και οι Ασύριοι έφτιαξαν τις περίφημες βασιλικές λεωφόρους,οι Ρωμαίοι το ίδιο.


Το κράτος των Μάγιας είχε πάνω από εκατόν είκοσι πολιτείες. Πως εξασφάλιζαν την επικοινωνία ανάμεσα τους; Πως επέζησε το κράτος αυτό,μέσα στη ζούγκλα, χωρίς δρόμους, 
οχήματα, όπλα;

Ακόμα και στον <<πολιτισμένο>> αιώνα μας, παρ΄ όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τους πυραύλους, δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε την ανάγκη του τροχού. Αν λοιπόν οι Μάγιας δεν χρησιμοποιούσαν τροχοφόρα οχήματα, ποια ήταν τότε τα μέσα επικοινωνίας και μεταφορών τους;


Στο βιβλίο του Μυστιριώδεις Επισκέπτες: η υπόθεση των ΑΤΙΑ ο συγγραφέας Μπρίνσλευ Λε Ποερ Τρεντζ μας ζητάει να πάρουμε ένα χάρτη της Αμερικής και να τραβήξουμε μια γραμμή από τη λίμνη Τιτικακα μέχρι το Καράκας, μια δεύτερη απο το Καράκας μέχρι το κούζκο και μια τρίτη από το κούζκο μέχρι τη λίμνη Τιτικάκα. Η περιοχή που περικλείει το τρίγωνο αυτό είναι μια από τις πιο ανεξερεύνητες στον κόσμο ,γεμάτη οροπέδια και βαθιές κοιλάδες με τροπική βλάστηση. Στο χώρο αυτό,ο Τρεντζ τοποθετεί τις περισσότερες προσγειώσεις των ΑΤΙΑ.

 Κατά σύμπτωση,κοντά στη λίμνη Τιτικάκα βρίσκεται ένα θαυμάσιο μνημείο, Η πύλη του Ηλίου, χτισμένη από ογκόλιθους, που ο καθένας ζυγίζει 200 τόννους, σ'ένα υψόμετρο 3,657 μέτρα. Πάνω στην εξωτερική του επιφάνεια υπάρχει σκαλισμένο ένα ημερολόγιο που μελετήθηκε από το ρώσο επιστήμονα Καζάντζεφ. Ο Σοβιετικός ερευνητής έφτασε στο συμπέρασμα πως το ημερολόγιο δεν ανταποκρίνεται στη Γη, αλλά στην Αφροδίτη.!!!!!!!!!!


Ο Έριχ φόν Νταίνικεν παρουσιάζει,σ ένα από τα βιβλία του, τα καταπληκτικά σχέδια της περιοχής Νάζκα του Περού. Ολόκληρη η περιοχή είναι χαραγμένη με τεράστιες γραμμές,που άλλες κόβονται μεταξύ τους, άλλες ακολουθούν η μία μετά την άλλη παράλληλα,κι άλλες σχηματίζουν τεράστια τραπέζια. Οι γραμμές αυτές δεν είχαν καμία σημασία για τους εξερευνητές του 18ου αιώνα και του 19ου αιώνα,αλλά με την ανακάλυψη του αεροπλάνου η κατάσταση άλλαξε. Ο Έριχ φόν Νταίνικεν λέει: Η πρώτη εντύπωση που μου προκάλεσαν αυτές οι γραμμές,μόλις τις είδα από αεροπλάνο, ήταν πως πρόκειται για ένα κοινό αεροδρόμιο,πολύ μεγαλύτερο βέβαια από τα συνηθισμένα,γιατί εκτεινόταν σε όλο το μήκος της πεδιάδας της Νάζκας που ξεπερνάει τα 60 χλμ.


Ο Ρόμπερτ Σαρρού επαναλαμβάνει τη διαπίστωση του Νταίνικεν γιατί <<οι τεράστιες αυτές χαρακιές πάνω στο έδαφος δεν θυμίζουν τίποτε άλλο παρά απο αεροδρόμιο>>
Είναι φανερό πως,οι πρώτοι Ισπανοί έφτασαν εδώ,πριν 5 αιώνες,δεν μπόρεσαν να φανταστούν πως πρόκειται για αεροδρόμιο.

Σύμπτωση πάλι;
Στην ίδια περιοχή διαπιστώθηκαν προσγειώσεις Α.Τ.Ι.Α. Στην ίδια περιοχή βρέθηκε ένα ημερολόγιο της Αφροδίτης. Στην ίδια περιοχή υπάρχει το τεράστιο και πανάρχαιο αεροδρόμιο. Και επιπλέον, λίγο βορειότερα, προσπαθούμε να εξηγήσουμε το μυστήριο των μεταφορών και των εικοινωνιών των Μάγιας.


Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτά που βρήκαμε στο περού, είναι ένα άλλο κομμάτι που συμπληρώνει την εικόνα της αλήθειας. Οι Μάγιας είχαν δημιουργήσει αεροδρόμια στο Περού.
Υπολογίστε πως ένας λαός που διαθέτει αεροδρόμια και κάποια αεροπλάνα κάθετης προσγείωσης, δεν έχει ανάγκη από δρόμους και τροχοφόρα. Οι Μάγιας δεν μετέφεραν τα υλικά τους περνώντας μέσα από την τροπική ζούγκλα αλλά πετώντας πάνω από αυτή. Δεν χρειαζόταν δρόμους για να διατηρήσουν επαφή με κάθε σημείο της αυτοκρατορίας τους...μόνο αεροδρόμια και αεροπλάνα.
Για περισσότερες αποδείξεις, τόσο στην Αγγλία όσο και στις ΗΠΑ, βρέθηκαν ίχνη απο αρχαία αεροδρόμια, ανάλογα με αυτό του Περού. Υπάρχει ελπίδα να βρεθούν και άλλα; Πολύ πιθανό.


Όπως αναφέραμε προηγούμενος,ένα μεγάλο πλήθος από ΑΤΙΑ εντοπίστηκαν στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Πράγματι,ο Τρεντζ αναφέρει πως <<τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε μια μεγάλη δραστηριότητα των ΑΤΙΑ στη Νότια Αμερική, και ειδικά πάνω από την Αργεντινή>>.


Μια από τις γνωστότερες θαλάσσιες περιοχές στον κόσμο, που χρωστάει τη φήμη της σε ανεξήγητα φαινόμενα, είναι το τρίγωνο του Διαβόλου, στον κόλπο του Μεξικού. Εκεί έχουν εξαφανιστεί εκατοντάδες πλοία και αεροπλάνα. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τις εξαφανίσεις. Μήπως οι επιβάτες είδαν κάτι που δεν έπρεπε;
Ορισμένοι πιλότοι ανέφεραν πως είδαν άσπρο νερό πάνω στην επιφάνεια του ωκεανού. Ταυτόχρονα οι πυξίδες τους έπαιζαν τρελά, και μαζί τους όλα τα όργανα, έτσι που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τη θέση τους. Μήπως αυτοί οι ταξιδιώτες συνάντησαν την τεράστια και ανεξήγητη δύναμη κατά τους επιστήμονες όταν πήγαν να φωτογραφήσουν το εσωτερικό των πυραμίδων με ακτίνες Χ;


Άραγε υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις αρχαίες αεροπορικές βάσεις των Μάγιας και στα σύγχρονα μυστήρια των εξαφανίσεων; Μπορούμε να θεωρούμε σαν σύμπτωση το γεγονός πως, στον ίδιο χώρο παρατηρήθηκαν ένα πλήθος Α.Τ.Ι.Α.,στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν τα αρχαία αεροδρόμια και στον ίδιο χώρο συμβαίνουν ανεξήγητες εξαφανίσεις;;;;;


Όταν ανακαλύπτουμε εγκαταλειμμένες αεροπορικές βάσεις και διαστημικές βάσεις που συνδέονται άμεσα με τα επιτεύγματα ενός πολιτισμού που δημιούργησε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, χωρίς να έχει ανάγκη από τροχούς και δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια και να μην φτάνουμε στο αναπόφευκτο συμπέρασμα; Μπορούμε να αρνιόμαστε την αλήθεια ακόμα και αν η παραδοχή της είναι οδυνηρή;;;


ΑΤΙΑ

 Τι εντύπωση έκαναν στους αρχαίους λαούς οι ιπτάμενοι δίσκοι;

Όλες οι αρχαίες μυθολογίες μας μιλούν για ιπτάμενα αντικείμενα (άρματα φωτιάς, ιπτάμενα πλοία χωρίς πανιά κλπ.) Τα πληρώματα αυτών των αντικειμένων είναι πάντοτε <<θεοί>> που χάρισαν στους λαούς γνώσεις. Στα χειρόγραφα της νεκρής Θάλασσας γίνεται λόγος για άρματα φωτιάς που πετούν προς κάθε κατεύθυνση. Στο αρχαίο ινδικό έπος Μαχαμπαράτα βλέπουμε ένα υπέροχο άρμα που ανεβαίνει στον ουρανό μέσα σε ένα σύννεφο από καπνό. Θεϊκά όντα πετούν πάνω σε μια φωτεινή ακτίνα, πιο λαμπρή από τον ήλιο, που κάνει θορύβους σαν την βροντή.

 Ο Καθηγητής Σαγκάν υπογραμμίζει πως οι Σουμέριοι, ένας απο τους αρχαιότερους λαούς στον κόσμο, που ανέπτυξαν ένα αξιοθαύμαστο πολιτισμό, παραδέχονται πως οφείλουν τις γνώσεις τους σε όντα που ήρθαν από τον ουρανό.


Η Σουμερική παράδοση αναφέρει ένα περίεργο δημιούργημα, τον Οάννες , που χάρισε τις γνώσεις του στους ανθρώπους. Ο Αλέξανδρος Πολυίστορας γράφει:

 ...και τις μέρες συνήθιζε να μιλάει με τους ανθρώπους, αλλά δεν δεχόταν ν'αγγίξει την τροφή τους. Και τους δίδαξε τη γραφή, τις επιστήμες και κάθε είδος τέχνης. Τους έδειξε πως να χτίζουν σπίτια, να θεμελιώνουν ναούς, πως να θεσπίζουν νόμους και τους εξήγησε της αρχές της γεωμετρίας...Πηγές: http://www.inout.gr/showthread.php?t=18115
  • Audouze,jean and Vauclair,sylvie,L'astrophysique Nucleaire. Paris: Presses.Universitaires de France,1972
  • Asimov, Isaac,Fact and Fancy.New York: Discus Ed.March 1972
  • Chang, Kwang-chih.''Relative Cronologies of China to End of the Chou'',in Cronologies in old World Archaelogy.ed.Robert W.Ehrich.
  • Chicago:University of Chicago Press,1934
  • Eric και Craig umland: Μυστήρια από την αρχαιότητα,διπλωματούχοι της Σχολής Αρχαίων Πολιτισμών του Σικάγου

3 σχόλια:

K. Bouzanis είπε...

Ξέρετε… ΕΛΛΗΝΙΚΑ; Διαβάστε τα Ιερογλυφικά!
- των Αρχ. Αιγυπτίων και των Μάγιας! -
Ανακαλύψτε το Κοινό, Παγκόσμιο, Εικονογράμματο & Παλαιογραμμικό Σύστημα Επιγραφής-Αναγνώσεως του Αρχαίου Κόσμου!
Διαβάστε όλες τις… Προϊστορικές Γραφές του Κόσμου!
http://bouzanis.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html

Ευαγγελία Τσακίρη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ευαγγελία Τσακίρη είπε...

Mάγιας! Πάντα μου προκαλούσε περιέργεια η λέξη που μου θυμίζει τη λέξη Μάγοι. Μα οι μάγοι των αρχαίων λαών δεν ήταν τίποτε άλλο από επιστήμονες. Υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος εξελιγμένος "λαός" - επιστημονική κοινότητα, μακριά από τα μάτια των πολλών που για τον α ή β λόγο έπρεπε να είναι απομονωμένοι να είχαν γνώσεις των ταξιδιών στον χρόνο? Θέλω να πω αν κάποτε κατέρρευσε ένας πολιτισμός κατά πολύ ανώτερος από τον δικό μας που ήδη έχει καταφέρει να κάνει κάποια πετυχημένα πειράματα με τα ταξίδια στο χρόνο αν κρίνω από τα όσα λέει ο Νανόπουλος σε κάποιο άρθρο που είχα διαβάσει? Είναι πολλά τα περίεργα εκεί έξω αρκεί κάποιος να αρχίσει να ψάχνει.

Δημοσίευση σχολίου