Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ

Το παρόν άρθρο αποτελεί στην ουσία μια εμβάθυνση του «Φάκελος Ελληνική Μυθολογία : Επιστημονική Φαντασία ή η ιστορία των προγόνων μας;».Θα παραθέσω εδώ ορισμένα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτήν μου τη μελέτη .. «Είδαμε λοιπόν ότι μπορούμε να συνδέσουμε την Ελληνική Μυθολογία με τη θεωρία των Κούφιων Πλανητών-Κούφιας Γης, που συνεπάγεται με τη δυνατότητα ύπαρξης βάσεων στη Σελήνη, αρχαίες ιπτάμενες μηχανές, αρχαίες πυρηνικές καταστροφές, αρχαία ρομποτική, δηλαδή αρχαία υπερτεχνολογία , εναλλακτική θεωρία προέλευσης ανθρώπου ,πύλες επαφής διαφορετικών διαστάσεων,UFO και στην αρχαιότητα, παρέμβαση εξωγήινων φυλών στον κόσμο μας από την αρχαιότητα, αρχαία ιερή γεωμετρία, απόκρυψη από ξένες δυνάμεις αρχαίων Ελληνικών μυστικών, αγάλματα νησιών του Πάσχα, Βέδες και τόσα μα τόσα άλλα θέματα …».
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι μελετώντας κανείς διεξοδικά την άγνωστη – είναι η αλήθεια ,στους περισσότερους – μυθολογία μας ,σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθεί προ…εκπλήξεων. Αυτό ακριβώς συνέβη και σε μένα προσωπικά ,όταν ενώ μελετούσα Ελλήνικη Μυθολογία βρέθηκα αντιμέτωπος με την ιστορία του μυθικού λαού των Υπερβορείων! Έχοντας στην άκρη του μυαλού μου συγκεκριμένα άρθρα από το αρχείο του περιοδικού τύπου της βιβλιοθήκης μου ,οδηγήθηκα στη διατύπωση κάποιων σκέψεων που έκρινα πως θα ‘πρεπε να μοιραστώ μαζί σας.
Η Πρώτη γνωριμία με τους Υπερβόρειους. Γενικά Στοιχεία
Μια πρώτη ερώτηση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος είναι «Που ακριβώς κατοικούσαν οι Υπερβόρειοι;».Το περίεργο με αυτήν την ερώτηση είναι ότι απάντηση δεν υπάρχει!!!! Και το ονομάζω περίεργο γιατί αν και πρόκειται για «μυθολογία» (για όσους αμφισβητούν τα μυστικά που καλά ξέρει να κρύβει) εδώ δεν ασχολούμαστε απλά με ένα περιστατικό ή με μια μάχη ή με έναν ήρωα! Εξετάζουμε έναν ολόκληρο λαό με τους βασιλιάδες ,τους ήρωες του ,με περιστατικά τα οποία και ελάμβαναν μέρος στη «γύρω» περιοχή ,καθώς και τις σχέσεις που είχαν με τους υπόλοιπους λαούς εκείνης της χρονικής περιόδου (προφανώς του απώτατου παρελθόντος) και φυσικά με τους Έλληνες! Πως είναι δυνατόν λοιπόν να γνωρίζουμε σήμερα τους τόπους διαμονής διαφόρων λαών που αναφέρονται στην μυθολογία μας και στην περίπτωση των Υπερβορείων να μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα κεφάλαια της; Eνδιαφέρον άλλωστε παρουσιάζει ακόμα και το όνομα αυτού του λαού (Υπέρ – Βόρειοι =Πάνω από το Βορρά) .Πάμε λοιπόν να δούμε ποιος ήταν αυτός ο μυθικός λαός και που κατοικούσε.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία οι Υπερβόρειοι κατοικούσαν στην τέλειωση του κόσμου ,κάτω από έναν ουρανό αδιάκοπα γελαστό και φωτεινό. Η χώρα τους βρισκόταν σε μια περιοχή όπου δε φυσούσε ο βοριάς (“πνοαίς όπισθεν Βορέα ψυχρού”).Αναφέρεται επίσης ότι από το νησί-χώρα τους(πρωτεύουσα του οποίου λέγεται πως ήταν η ξακουστή Θούλη-σύμφωνα με μυστικιστικά γερμανικά κείμενα) το φεγγάρι φαινόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στη Γη.. Ήταν λαός φιλοδίκαιος ,φιλόξενος και ειρηνικός. Ζούσε μέσα σε δάση και τρεφόταν όχι με κρέας ,αλλά με τους καρπούς των δέντρων. Η μυθολογία αναφέρει επίσης ότι ο λαός αυτός «δεν ήξερε από αρρώστιες ,ούτε από γηρατειά» … Κοντά τους ζούσαν οι άγριοι και επιθετικοί Αριμασποί και Ισσηδόνες οι οποίοι όμως τους σέβονταν. Έτσι οι Υπερβόρειοι ζούσαν μια ζωή μακριά από πολεμικές συγκρούσεις . Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που αντλούμε από τη μυθολογία μας είναι ότι κανένας θνητός δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο για τη χώρα των Υπερβορείων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το λόγο του μεγάλου μύστη και ποιητή Πινδάρου ο οποίος και αναφέρει : «Την θαυμαστήν οδόν την άγουσαν εις τας πανηγύρεις των Υπερβορείων ούτε πεζός, ούτε δια πλοίων ερχόμενος θα δυνηθείς να εύρεις..» (πως αλλιώς άραγε;… ) Μόνο για ελάχιστους ήρωες αναφέρεται πως κατάφεραν να φτάσουν εκεί. Αξίζει όμως να σημειώσουμε πως πάντα τα κατάφερναν με τη βοήθεια κάποιας θεότητας. Έτσι ,ο Περσέας (καθοδηγούμενος από την Αθηνά) πέρασε από εκεί όταν πήγαινε να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας ,ενώ και ο Ηρακλής (με τη βοήθεια της Άρτεμις) τον καιρό που κυνηγούσε την ελαφίνα της Κερύνειας. Σε αυτό του το ταξίδι μάλιστα ,ο ήρωας ζήτησε από τους Υπερβόρειους την άδεια να μεταφέρει φύτρα από λιόδεντρα στην Ολυμπία για να στεφανώνουν με αυτά τους νικητές των αγώνων (καθώς μέχρι τότε η ελιά ήταν άγνωστη στους Έλληνες!!- Και τώρα συνεχίστε να μαθαίνετε στα παιδιά σας ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ…).Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία της Ωρείθυιας την οποία και έκλεψε ο Βορέας κρύβοντας την «στα έσχατα της γης…εκεί που ανοίγουν οι ουρανοί στου Φοίβου το περιβόλι» (εννοώντας τη χώρα των Υπερβορείων) (!!!!!) .Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την παράδοση ο πρώτος Φαραώ της Αιγύπτου ,Μηνάς, λέγεται πως ήταν κάτοικος της χώρας των Υπερβορείων κάτι που μας κάνει να υποθέσουμε πως ο πολιτισμός αυτός ήταν σαφώς παλαιότερος του αιγυπτιακού.

Σχέσεις του Απόλλωνα με τους υπερβορείους
Ο Φοίβος ( εννοούμε τον θεό Απόλλωνα) ,φαίνεται να συνδεόταν άρρηκτα με τους Υπερβορείους. Λέγεται πως όταν γεννήθηκε ,ο Δίας (αφού τον στεφάνωσε με χρυσή ταινία) τον ανέβασε σε άρμα που τον έσερναν κύκνοι και τον έστειλε να παρέχει χρησμούς στους Δελφούς. Ο Απόλλωνας όμως διέταξε τους κύκνους να πετάξουν στους Υπερβορείους. Ύστερα από ένα χρόνο ο Απόλλωνας αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ακούσει την εντολή του πατέρα του και έτσι μετέβη στους Δελφούς. Από τότε κάθε φορά που ο θεός του φωτός έλειπε από τους Δελφούς και δε βρισκόταν στον Όλυμπο ,όλοι γνώριζαν ότι θα είχε μεταβεί στη χώρα των Υπερβορείων (συγκεκριμένα αυτό γινόταν τους 3 μήνες του χειμώνα ).
Λέγεται επίσης ότι ο Απόλλων βρήκε καταφύγιο στη χώρα των Υπερβορείων αφού σκότωσε τους Κύκλωπες και έψαχνε καταφύγιο να ξεφύγει από την οργή του πατέρα του.
Τέλος σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας ονόματι Βοιώ ,το μαντείο των Δελφών το είχαν ιδρύσει Υπερβόρειοι (σ.σ θα συναντάμε πολλά στοιχεία που θα δείχνουν τη στενότατη σχέση –ίσως και καταγωγή!- Ελλήνων και Υπερβορείων) μέσα σε άλλους ο Παγασός ,ο Αγυιέας και ο Ωλύνας (πρώτος προφήτης του Απόλλωνα).

                                      Ο Υπερβόρειος Άβαρις


Ο Άβαρις ( α+βάρος=αβαρής!) ήταν ένας υπερβόρειος ιερέας που λέγεται ότι επισκέφτηκε την Ελλάδα στα χρόνια του Πυθαγόρα. Μάλιστα από τις πηγές που έχουμε προκύπτει ότι ο Άβαρις ήταν και δάσκαλος του Πυθαγόρα (σε ποια γλώσσα άραγε μιλούσαν;..). «Αυτοί λοιπόν θεωρούν ότι αυτή είναι η πίστη των δικών τους αντιλήψεων, γιατί ο πρώτος που διακήρυξε αυτά δεν ήταν κανείς τυχαίος, αλλά ο θεός, και ένα από τα Ακούσματα είναι αυτό: ποιος είσαι Πυθαγόρα;. Επειδή ισχυρίζονται πως ήταν ο Απόλλωνας ο Υπερβόρειος. Απόδειξις δε αυτού είναι ότι σε αγώνα αφού σηκώθηκε, έδειξε το μηρό του χρυσό και τον Άβαρι τον Υπερβόρειο φιλοξενούσε και πήρε από αυτόν ένα ακόντιο (βέλος) με το οποίο αυτός ταξίδευε μέσα στον αιθέρα» , αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάμβλιχος .Και συνεχίζει «(Ο Άβαρις) χάρισε στον Πυθαγόρα ένα βέλος το οποίο κρατούσε όταν βγήκε από το ιερό. Αυτό θα ήταν χρήσιμο σε αυτόν για όσες δυσκολίες θα συνέβαιναν κατά την τόσο μεγάλη περιπλάνηση. Πάνω σε αυτό λοιπόν ιππεύοντας θα μπορούσε να διαβεί τα αδιάβατα.».
Επίσης:
«Αιθεροβάτης είναι το επίθετο του Άβαρι, γιατί σε αυτόν δωρήθηκε ακόντιο (βέλος) από τον Υπερβόρειο Απόλλωνα και μεταφερόμενος πάνω σε αυτό... διάβαινε τα αδιάβατα, βαδίζοντας, κατά κάποιον τρόπο, στον αέρα, πράγμα το οποίο υπέθεσαν μερικοί ότι είχε κάνει και ο Πυθαγόρας...». Τώρα λογικά όλα τα παραπάνω θα σας θυμίζουν κάποια πράγματα που ακούμε και σήμερα ,αλλά καλύτερα κρατηθείτε γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας…Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με τον μυστηριώδη Άβαρι ,μαθαίνουμε ότι ήταν ένας μυθικός θαυματουργός γιατρός ,αλλά και μάντης του Απόλλωνα.Ο θεός τον είχε διδάξει την τέχνη της μαντικής .Η πιο παλιά παράδοση τον θέλει να ταξιδεύει στον αέρα καβάλα σε μια θεϊκή σαγίτα που του είχε δώσει ο θεός (βλ. Nilsson 616). Aπό άλλη πηγή μας γίνεται γνωστό πως όταν ο Άβαρις έφτασε στην Ελλάδα ανανέωσε τη φιλία και τη συγγένεια του ( ! ) με τους Δήλιους .Φυσικά και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός του ότι στη Δήλο γεννήθηκε ο Απόλλωνας …έτσι κατά κάποιο τρόπο βλέπουμε σιγά σιγά να σχηματίζεται το παζλ Υπερβόρειοι- Απόλλωνας- Δελφοί- Δήλος.


Ταξίδι στο χρόνο!: Οι περιπέτειες του ναυάρχου R.Byrd και του Έλληνα συντρόφου του Επαμεινώνδα Δήμα.

Αυτή τη στιγμή –και μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης μας στην ελληνική μυθολογία- ας κάνουμε ένα ταξίδι μπροστά στο χρόνο. Θα σας μεταφέρω λοιπόν σε μια περίοδο ανάμεσα στα 1920-1960 μια εποχή παγκόσμιων αναταραχών σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα θα μελετήσουμε την παράξενη ιστορία του ναυάρχου του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α Richard Byrd και τις εξερευνήσεις που έκανε εκείνα τα χρόνια πάνω από τους δύο πόλους! Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι μοναδικός σύντροφος του αμερικανού ναυάρχου ήταν ένας Έλληνας ,ο Επαμεινώνδας Δήμας για τον οποίο σίγουρα δεν έχουμε ακούσει και πολλά να λέγονται ως τώρα…Είπαμε λοιπόν πως ο Byrd έκανε πτήσεις πάνω από τους πόλους. Ευτυχώς τα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τα ταξίδια του είναι καταγεγραμμένα στο ημερολόγιό του ,από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε πολλές και σημαντικές πληροφορίες ,που σίγουρα θα μας βοηθήσουν στην έρευνα που κάνουμε…Την περίοδο εκείνη θα μπορούσαμε να πούμε πως σημειωνόταν μια τεράστια έξαρση διαφόρων αποστολών. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε κράτος των «πολιτισμένων» χωρών είχε και τις δικές του εξερευνητικές λέσχες ,οι οποίες μάλιστα και συναγωνίζονταν μεταξύ τους για τα αποτελέσματα των ερευνών τους!
Επιγραμματικά ,τα ταξίδια που έκανε ο Byrd (σ.σ τα όσα επίσημα αναφέρονται ότι έκανε!) ήταν τα εξής: α)Ταξίδι πάνω από το Β. Πόλο στις 9 Μαϊου 1926. β)Ταξίδι πάνω από το Ν. Πόλο στις 28 και 29 Νοεμβρίου 1929 . γ)Ταξίδι πάνω από το Ν. Πόλο το 1947 και δ) Ταξίδι πάνω από το Ν .Πόλο στις 8 Ιανουαρίου 1956 .Mέχρι εδώ όλα ωραία και καλά.. Μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο κ. Byrd ήταν ένας ακούραστος εξερευνητής των πόλων.. Ας συνεχίσουμε όμως να μελετάμε αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία…Τον Απρίλιο του 1955 ανακοινώθηκε από το ναυτικό των ΗΠΑ ότι ο ναύαρχός μας θα ηγείτο μιας αποστολής στο Ν. Πόλο. Μια αποστολή όμως που θα περιελάμβανε 5 πλοία ,14 αεροπλάνα ,ειδικά τρακτέρ και 1393 άνδρες! Πράγματι εκπληκτικό! Ως επίσημη δικαιολογία μας πληροφόρησαν ότι το όλο θέμα είχε να κάνει με τη δημιουργία βάσης εκεί… Αξίζει πάντως να παραθέσουμε και τη δήλωση του Byrd την παραμονή της αναχώρησης του από την Αμερική : « Δηλώνω ότι αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή στην ιστορία του κόσμου!».
Το καλύτερο όμως μάλλον το κράτησα για το τέλος…Γιατί θα ρωτήσει κάποιος.. πήγε μια πήγε δύο… Τι τα ήθελε τα τέσσερα κουραστικά ταξίδια στο Ν. Πόλο;Η απάντηση βρίσκεται στο ημερολόγιο του πρώτου του ταξιδιού εκεί το 1929…Ας αφήσουμε όμως τον ίδιο να μας περιγράψει τις εμπειρίες του ενώ πετάει πάνω από το Ν. Πόλο παρέα με τρεις συντρόφους του: « …Ξαφνικά στον ορίζοντα φαίνεται κάτι που μοιάζει με οροσειρά! Έχουν περάσει 29 λεπτά από την πρώτη αυτή ένδειξη της οροσειράς και είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ψευδαίσθηση ,αλλά εκατό τοις εκατό αληθινή .Υπάρχουν βουνά που σχηματίζουν μια μικρή οροσειρά. Το υψόμετρο αλλάζει στα 2950 πόδια ενώ αισθανόμαστε δυνατές αναταράξεις. Περνούμε τώρα πάνω από την οροσειρά ακολουθώντας όσο το δυνατόν την ίδια πορεία και αρχίζει να φαίνεται μια μικρή πράσινη κοιλάδα που στο κεντρικό της σημείο τη διαπερνά ένα μικρό ποτάμι ή ρυάκι. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ίχνος πράσινου εδώ που πετάμε και βέβαια ούτε καν κοιλάδες και ποτάμια. Κάτι δεν πάει καλά εδώ! Στο βάθος υπάρχουν μεγάλα δάση που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές των βουνών .Θα έπρεπε να είμαστε πάνω από πάγους και χιόνια! Τα όργανα πλοήγησης μας εξακολουθούν να μη λειτουργούν ,ή μάλλον γυρίζουν οι δείκτες τους γύρω γύρω! Βλέπουμε κι άλλους πράσινους λόφους που θα τα χαρακτήριζα σαν βοσκοτόπια. Το εξωτερικό μας θερμόμετρο δείχνει 74 βαθμούς Fahrenheit!Ο μηχανικός μας το επιβεβαιώνει!!!(σ.σ ο μηχανικός είναι ο Έλλην Δήμας!) Τα όργανα τώρα δείχνουν να λειτουργούν κανονικά πάλι. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Λέω στον πιλότο να κατέβουμε στα 1400 πόδια για να παρατηρήσουμε καλύτερα την κοιλάδα και τους λόφους κάτωθέν μας. Είναι καταπράσινη με ένα είδος πολύ πυκνού χόρτου. Παρατηρώ ότι το φως της ημέρας είναι τώρα διαφορετικό. Κάνουμε άλλον έναν κύκλο και διακρίνουμε ένα (τι; ) –που όπως δείχνει- μοιάζει με ελέφαντα! Δεν είναι δυνατόν! Μοιάζει με μαμούθ !Απίστευτο! Κατεβαίνουμε στα 1000 πόδια και κοιτώ με τα κυάλια !Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα …μαμούθ! Ή έστω ένα ζώο που μοιάζει έτσι. Μέσω του ασυρμάτου το αναφέρω στη βάση .Προχωρούμε τώρα επανερχόμενοι στην αρχική μας πορεία. Εμπρός συνεχίζονται οι λόφοι και ότι φαίνεται να μοιάζει με ύπαιθρο χώρα. Ξανά τα όργανα δε λειτουργούν ,προσπαθώ να συνδεθώ με τη βάση μας. Ο ασύρματος δε λειτουργεί…!
Πραγματικά εκπληκτικό! Ο Byrd μας περιγράφει μια περιοχή «πέρα από τους πόλους» ,όπως και ο ίδιος ανέφερε, (εμείς μπορούμε να βάλουμε στη θέση του «πέρα» ,το «μέσα»! ) με πλούσια βλάστηση ,με ποτάμια ,δάση ,οροσειρές ,ακόμα και τη θέαση ενός μαμούθ! Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο πάγοι! Μήπως θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω στην ελληνική μυθολογία και στην περιγραφή της χώρας των Υπερβορείων; Σας προκαλώ να το κάνετε!

To εκπληκτικότερο όλων όμως έχει να κάνει με το ότι όλα τα παραπάνω βιντεοσκοπήθηκαν! Όσο απίθανο κι αν σας φαίνεται είναι γεγονός. Αυτό το μικρής διάρκειας φιλμάκι έκανε την εμφάνισή του στους κινηματογράφους των Η.Π.Α στα τέλη της δεκαετίας του 20’ και προκάλεσε αίσθηση σε όσους το είδαν. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση δεν του έδωσε την απαραίτητη σημασία.. (άλλωστε εκείνο τον καιρό η χώρα περνούσε πολλές οικονομικές δυσκολίες) .Όταν όμως την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου διαρρέουν περίεργες ιστορίες για τις εξερευνήσεις των Γερμανών στους πόλους τα αντίτυπα της ταινίας εξαφανίζονται αμέσως στις Η.Π.Α!(σ.σ σύμφωνα με τον ερευνητή και συγγραφέα κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο αντίτυπο από το «καυτό» αυτό φιλμ πρέπει να υπάρχει σήμερα σε αποθήκη του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά!)
Το κομμάτι που λείπει… Eίναι λογικό να απορείτε για την εμμονή μου στο ταξίδι του Byrd στο Ν. Πόλο (που έτσι κι αλλιώς μας προσφέρει εκπληκτικές πληροφορίες)…Γιατί να προσπαθώ να συνδέσω τις περιπέτειες του ναυάρχου στο ΝΟΤΙΟ Πόλο ,με τη χώρα των ΥπερΒΟΡΕΙΩΝ ; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.. Μια απάντηση που είναι ικανή να φέρει τα πάνω κάτω μέσα στη σκέψη μας και να αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών που δεχόμαστε κάθε τόσο για την Ανταρκτική. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι το θέμα της ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ! Υπάρχουν βάσιμες πλεον υποψίες που στηρίζονται τόσο σε αρχαία κείμενα όσο και σε απόψεις επιστημόνων ,πως στο απώτατο παρελθόν μετά από κάποια πλανητική αναταραχή (πολλοί μιλούν για την είσοδο του κομήτη Αφροδίτη – Φαέθωντα – Κουετζαλκοάτλ -μιας και είμαστε σε κλίμα «μυθολογικό»-!) σημειώθηκε μια αντιστροφή των πόλων της Γης που προκάλεσε έναν παγκόσμιο κατακλυσμό .Στο βιβλίο του κ. Γεωργίου Κασιμάτη «Εξωγήινη Αρχαιολογία» περιγράφεται εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αντιστροφή των πόλων με έναν κατά τα άλλα «ήπιο» τρόπο…Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο γύρω από αυτό το θέμα. Τα παρακάτω προέρχονται από άρθρο του ιστού in.gr στις αρχές του 2004 : «…Η αντιστροφή των πόλων, που έχει συμβεί εκατοντάδες φορές στην ιστορία της Γης, έχει πιθανώς σοβαρές συνέπειες για πολλά ζώα που χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο για να προσανατολιστούν και να καθορίσουν τη μεταναστευτική τους πορεία. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον άνθρωπο, που βασίζεται σε πυξίδες για την πλοήγηση.

Επιπλέον, η εξασθένιση του πεδίου στη διάρκεια της διαδικασίας αντιστροφής θα άφηνε τη Γη εκτεθειμένη στα σωματίδια υψηλής ενέργειας που πηγάζουν από τον Ήλιο. Τα σωματίδια αυτά θα έφταναν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αντί να εκτρέπονται προς τους πόλους, και ίσως προκαλούσαν δραματικές κλιματικές αλλαγές.

Πριν από δύο χρόνια, ο Γάλλος γεωφυσικός Γκοτιέ Χιουλό ανακάλυψε ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης φαίνεται να εξασθενεί, ένδειξη ότι ίσως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας αντιστροφής.»
Αυτό που πρέπει να “υποθέσει” κανείς είναι το ότι πριν από τον τελευταίο «κατακλυσμό» του Δαρδάνου (σύμφωνα με τη μυθολογία μας) ο τότε βόρειος πόλος είναι η σημερινή Ανταρκτική. Δηλαδή σε έναν χάρτη το απάνω μέρος ήταν ο Νότος από όπου κυρίως μεσουρανούσε ο ήλιος , γι ’αυτό και η πορεία των Ελλήνων του Ξενοφώντα από Νότον προς Βορρά ονομάστηκε «κάθοδος των μυρίων»! Συνεχίζοντας να μελετάμε τα αρχαία κείμενα και πιο συγκεκριμένα τον Πίνδαρο διαβάζουμε έκπληκτοι: “Στα λαμπρά έργα σαν χιλιάδες ανοίχτηκαν δρόμοι ολόφαρδοι ,που συνέχεια μας πάνε από του Νείλου εκεί τις πηγές και από τη χώρα των Υπερβορειών” ...
Αμέσως μετά θα αναφερθούμε και στις αποστολές των Ναζί – οι οποίοι και κατείχαν γνώσεις αρχαίων κειμένων- και πιο συγκεκριμένα θα εξετάσουμε στους λόγους για τους οποίους έκαναν συνεχώς αποστολές στην Ανταρκτική… Από όλα τα παραπάνω προκύπτει μια σημαντική ερώτηση η οποία τελικά κρύβει την ουσία…Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε τους Υπερβόρειους …νότια;


Η Yπερβορεία στο στόχαστρο των Ναζί

Μεταφερομάστε στα νεώτερα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Χρόνια γεμάτα φρίκη για την ανθρωπότητα. Τα εγκλήματα των Γερμανών Ναζί και των συμμάχων τους θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα στις μνήμες μας ,θυμίζοντάς μας που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν βέβαια (και για να γυρίσουμε στο θέμα μας) είναι η σύνδεση των Γερμανών Ναζί με τον αποκρυφισμό και τη μελέτη αρχαίων κειμένων και μυστηρίων. Αυτοί ήταν λοιπόν που ρίχτηκαν στο κυνήγι για την αναζήτηση της χώρας των Υπερβορείων έχοντας στην άκρη του μυαλού τους τις εμπειρίες του ναυάρχου Byrd (που αναφέραμε παραπάνω) μερικά χρόνια νωρίτερα. Σκοπός των Ναζί ήταν να καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους της Θούλης (που τους θεωρούσαν απογόνους της Άριας φυλής) με σκοπό τη συνεργασία μαζί τους για τη συγκυβέρνηση της ανθρωπότητας και την επαναφορά χαμένων αξιών όπως οι ίδιοι υποστήριζαν. Η ηγεσία των Ναζί συνεργάστηκε με 2 αποκρυφιστικές οργανώσεις: Την Vrill (σημαίνει αιθέρας) και την Thule ,που με τη βοήθεια διαφόρων διαμέσων θα έπαιζαν το ρόλο του μεσολαβητή σε περίπτωση «επαφής». Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως αυτές οι μυστικιστικές εταιρίες (τουλάχιστον πριν την έναρξη του πολέμου) δεν θεωρούσαν μόνο τους Γερμανούς ως απόγονους των Αρίων. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν Γερμανοί, Ασσύριοι ,Βαβυλώνιοι ,Έλληνες ,Σουμέριοι και ορισμένα ασιατικά φύλα. Τα μυστικιστικά κείμενα των Γερμανών ανέφεραν πως οι πρώτοι κάτοικοι της Υπερβορείας ήταν απόγονοι κάποιας φυλής του πλανήτη Aldebaran στον αστερισμό του Ταύρου.

Λέγεται λοιπόν πως μέσω αυτών των εταιριών οι Γερμανοί κατείχαν τη γνώση –κυρίως μέσα από τη μελέτη αρχαίων κειμένων- για την μετακίνηση ,ίσως και αντιστροφή των πόλων της Γης στο απώτατο παρελθόν. Έτσι μετά από εκτεταμένες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χώρα των Υπερβορείων δε βρισκόταν στο σημερινό βόρειο πόλο αλλά στο νότιο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δεκαετία 1936-1946 να καταβληθούν τεράστιες προσπάθειες για τη δημιουργία μιας Γερμανικής Βάσης εκεί (σαν πολλές δε μαζεύονται;) .
Ανάμεσα στα άλλα σκοπός αυτής της βάσης ήταν και η δημιουργία ενός ιπτάμενου οχήματος (μετά από συνενόηση με τους Υπερβορείους) το οποίο και θα τους μετέφερε στον πλανήτη Aldebaran.Οι διάμεσοι οι οποίες λέγεται ότι κατάφεραν (!) τελικά να επικοινωνήσουν ήταν η Maria Orsic ή Orschitch και η Sigrum .Aυτό που είδαμε βέβαια εμείς τα μετέπειτα χρόνια (ανάμεσα στα άλλα) ήταν και η κατασκευή του οχήματος Hanebu III διαμέτρου 71 μέτρων ,με έναν κινητήρα ονόματι Thule (!) -Tachyonator 7 ,ενώ η οδήγηση του γινόταν με τη βοήθεια συστήματος μαγνητικού πεδίου ( Mag – Feld – Impulsen 4A – ταχύτητα πάνω από 40.000 χμ την ώρα! )

Τι μπορεί κανείς να πει για τα παραπάνω; Που τελειώνει η αλήθεια και που ξεκινά το ψέμα; Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς με αδιάψευστο κριτή την ιστορία ,είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταπολεμικές επιστημονικές ανακαλύψεις είχαν εμπνευστές Γερμανούς Ναζί επιστήμονες (οι οποίοι και στην πλειονότητα τους μεταφέρθηκαν «δυτικά»). Αν τώρα προσθέσει κανείς και τις σύγχρονες θεωρίες συνωμοσίας περί απόκρυφης τεχνολογίας τότε ο προβληματισμός του αυξάνεται «επικίνδυνα»…
ΕΠΙΛΟΓΟΣ Στο άρθρο αυτό καταφέραμε να κάνουμε πολλά μαγευτικά ταξίδια… Ήρθαμε σε επαφή με τις αυθεντικές πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει κανείς από την ελληνική μυθολογία για τους Υπερβόρειους. Συναντήσαμε τις αινιγματικές περιγραφές των αρχαίων Ελλήνων ιστορικών .Φανταστήκαμε τις εικόνες που κατέγραψε ο Ναύαρχος Byrd και ο Έλληνας σύντροφός του Επαμεινώνδας Δήμας στα ταξίδια τους «πέρα από τους πόλους» . Και τέλος αντικρύσαμε μια άλλη «παράξενη» όψη της δραστηριότητας των Γερμανών Ναζί. Καθαρό συμπέρασμα για την αλήθεια γύρω από την ιστορία των Υπερβορείων σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει. Παρ’όλο που καθ’ όλη τη διάρκεια του άρθρου σας «κλείνω επίμονα το μάτι» για τη σύνδεση της φυλής των Υπερβορείων με την Κούφια Γη! (Άλλωστε τα στοιχεία εκεί με οδηγούν..προς το παρόν!)
Τι νόημα όμως θα είχαν όλα τα παραπάνω χωρίς την πηγή τους; Την Ελληνική Μυθολογία δηλαδή…Απολύτως καμία! Γιατί ο σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι μόνο η παράθεση πληροφοριών ή η εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων. Πάνω από όλα ο αναγνώστης πρέπει να κατανοήσει (έχοντας υπ’ όψιν του και άλλες πτυχές της) πως όταν μιλάμε για Ελληνική Μυθολογία ,δεν αναφερόμαστε σε ένα ανούσιο συνοθύλευμα μυθευμάτων ,θρύλων ,παραμυθιών κτλ ,αλλά σε μια πραγματική κωδικοποιημένη βιβλιοθήκη γνώσεων και πληροφοριών από το παρελθόν ,που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της… Άλλωστε ακόμα ακόμα και η ίδια η λέξη «Μύθος» είχε εντελώς διαφορετικό νόημα για τους αρχαίους (ποιος ξέρει «γιατί και «από ποιους» άλλαξε το νόημα αυτό..). «Μηδέ δίκην δικάσεις ,πριν αν αμφοίν μύθον ακούσεις» ? «Μην αποφασίζεις για το ποιος έχει το δίκιο ,πριν ακούσεις αμφοτέρων το λόγο –την ιστορία» (Ησίοδος ,Αποσπ. 109 (338).
Kάπου εδώ φίλοι μου πρέπει να σας πληροφορήσω πως αυτό το άρθρο έφτασε στο τέλος του.Σε ότι αφορά όμως την αναζήτηση της αλήθειας , λέξη ΄΄τέλος΄΄ δεν υπάρχει. Γιατί ακόμα κι αν κάποιος έμαθε πολλά-ίσως περισσότερα κι απ’ αυτά που φανταζόταν ο ίδιος ότι θα μάθει-νέα ερωτήματα γεννιούνται συνεχώς…και θα γεννιούνται συνεχώς.
Και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε σιγά σιγά να ακούμε αρχικά και στη συνέχεια να παίρνουμε στα σοβαρά το παράδοξο…γιατί η εποχή που θα αποκαλυφθούν πολλά όχι μόνο δεν αργεί…έχει ήδη αρχίσει!


Βιβλιογραφία:

1) Ελληνική Μυθολογία (Τόμος Β’ «Οι Θεοί») ,Εκδοτική Αθηνών ,επιμέλεια Ι.Θ Κακριδής 1986
2) Η Ιερή Προϊστορία της Ελλάδος ,Εκδ. Έσοπτρον ,Νικόλαος Λίτσας 2002
3) Η Τεχνολογία των Θεών , Εκδ. Δαυλός ,Ιωάννης Λάζαρης 2003
4) Υποχθόνια Μυστήρια , Εκδ. Αρχέτυπο ,Δημήτρης Ευαγγελόπουλος 2002
5) Εξωγήινη Αρχαιολογία , Εκδ. Έσοπτρον ,Γεώργιος Κασιμάτης 2002
6) Η Άγνωστη Προϊστορία των Ελλήνων , Εκδ. Δίον ,Παντελής Ιωαννίδης 1987
Περιοδικά:
Τρίτο Μάτι: τεύχη 103 και 121
Φαινόμενα: τεύχος 15

ΠΗΓΗ:http://www.metafysiko.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου